Gül'den füze açıklaması

Gül'den füze açıklaması

Politika Haberleri

Abdullah Gül, füze savunma sistemiyle ilgili, 'Burada her ülkenin kendi menfaatlerini öne çıkartmasından daha doğal bir şey olamaz'dedi

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Yukato Yokoi'nin güven mektubunu kabul etti. Japon Büyükelçi Yokoi'nin eşi yerel kıfayetlerle Gül'ün huzuruna çıktı. Gül, Japon Büyükelçi ve beraberindeki heyetle birlikte fotoğraf çektirdi.
Gül, Rasmussen'in füze savunma sistemi konusunda yaptığı açıklama ile ilgili, Başbakan Erdoğan'ın açıklama yaptığını hatırlattı. Gül, "Burada her ülkenin kendi menfaatlerini öne çıkartmasından daha doğal bir şey olamaz. Şüphesiz ki, Türkiye müttefiklik ilişkilerine her zaman önem verir. Bu sistem çerçevesinde eğer neticelenirse, füzelerin entegrasyonu zaten konuşulmuştur, bunlar teknik konulardır. Burada önemli olan Türkiye'nin çıkarlarıdır. Neticede ortaya o yönde görüş çıkmıştır. NATO üyesi diğer ülkelerde de bu tip uygulamalar vardır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...