Mustafa Reşit Akçay, 'Trabzonspor ikinci tura çıkabilir'

Mustafa Reşit Akçay, 'Trabzonspor ikinci tura çıkabilir'

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve oyunculardan Adrian Mierzejewski, Legia Varşova karşılaşması öncesinde konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve oyunculardan Adrian Mierzejewski, Legia Varşova karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Akçay, dikkatli olacaklarını ve hücuma dönük bir futbol sergileyeceklerini söyledi. "Evimizde hem dikkatli olup hem de hücuma dönük oynayacağız" diyen Akçay, "Takımımızın golle ilgili kırılganlıklarını geçmişe bakıp değerlendirebilirler. Gol yesek de devamlılığımızı sürdüreceğiz. Takımımız savunma yapmayı öğrendi. Topun bizde kalış süresini uzatmaya çalışacağız" dedi.

"ADIMIZI İKİNCİ TURA YAZDIRABİLİRİZ"
Adrian Mierzejewski ise Legia Varşova'ya karşı yeniden oynamanın güzel bir duygu olduğunu belirtirken, "Ben de bu maçı bekliyordum. Taraftarlarımın desteğiyle iyi bir sonuç elde edeceğiz. Eğer yarın kazanabilirsek adımızı ikinci tura yazdırabiliriz" dedi.

MUSTAFA AKÇAY BASIN TOPLANTISI
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Legia Varşova maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu üçüncü maçında yarın sahasında nbsp; Polonya'nın Legia Varşova takımıyla karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, rakiplerine karşı favori olarak başlayacakları müsabakayı favori olarak bitirmek istediklerini söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Akçay, karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Polonyalı oyuncu Adrian Mierzejewski ile düzenlediği basın toplantısında hem kendileri hem de Legia Varşova için önemli bir geçiş maçı yapacaklarını belirterek, mübakayı kendi lehlerine çevirmek için oyun içinde farklı stratejilerle oynayabileceklerini belirtti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Art arda Legia Varşova ile grupta iki karşılaşma oynayacaklarını dile getiren Akçay, "Dolayısıyla puan olarak son iki maça avantjımızı taşımak istiyoruz. Rakibimizi grupta aşağıda tutmak önemli bir stratejik eylem olacaktır. Bunu unutmayacağız ancak riskleri yüksek alacak takımın Varşova olacağını düşünüyorum. Biz bu rakibimiz eylemlerini dikkatlice takip edeceğiz.Oyuncularımızın bu maça kafa ve fiziksel olarak çok hazır olduklarını düşünüyorum. Çok koşan, disiplinli mücadele eden bir rakip olduğunu biliyoruz. Rakibe saygı duyup dikkatlice onu takip edip mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı

"COLMAN'I RİSKE ETMEYECEĞİZ" nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Akçay, sakatlıkları bulunan oyunculardan Colman'ı Legia Varşova maçında riske etmeyeceklerini, Giray'ın ise 18 kişilik maç kadrosunda yer alabileceğini, bunun maç saatinde belli olacağını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Bir gazetecinin karşılaşmanın favorisi hangi takım şeklindeki sorusu üzerine Akçay, " Şu anda grupta 4 puana sahip olan Trabzonspor, puanı olmayan Legia Varşova'ya göre favori gözüküyor ama maç içerisinde her şey olabilir. Biz bunları tamamen lehimize çevirmek için favori gözüktüğümüz müsabakayı favori olarak bitirmek istiyoruz" dedi.

"SALDIRGAN OYNAYABİLİRLER" nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Legia Varşova'nın grupta hiç puanı yok. Bu sizi ürkütüyor mu" biçimindeki soru üzerine Akçay, "Tabi, sonuçta rakip cahil cesareti diye tabir ettiğimiz aşırı saldırganlık örnekleriyle risk alarak oynayabilir. Bu bir rakip futbol takımımın istediği oyun tarzı değildir. Sonuçta siz bu tür durumlarda sahadaki duruşlarınızda da bir denge oluşturursanız işiniz de kolaylaşabilir" ifadelerini kullandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Savunma güvenliğini ön planda tutan bir takım olarak Legia Varşova'nın risk almasının avantaj olabileceğini de söyleyen Akçay, "Ama Sivasspor nbsp; maçındaki gibi gidip gole çeviremezseniz rakibin risk alması, saldırganlığı sizin lehinize yerine onun lehine döner. Önemli olan bu süreçte nbsp; sonucu değiştirecek hamleler yapabilmektir" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Legia Varşova'nın takım oyunu oynayan, komple taktiksel eylem yapan bir takım olarak öne çıktığını söyleyen Akçay, "Öne çıkan, ikinci ve üçüncü bölgede sonuç değiştirebilen oyuncuları var. Dhalishvili ve Pinto gibi oyunculara önlem almak yerine dikkatlice izleyeceğiz" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Akçay, konuşmasının başında hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için başsağlığı diledi.

ADRIAN: UMUTLU BİR SONUÇ BEKLİYORUM nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Adrian ise yarın bir Polonya takımıyla oynayacakları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İyi bir atmosfer bekliyoruz. Umarım stadyum dopdolu olacak ve iyi bir karşılaşma oynayacağız" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Karşılaşmanın kendisi ve Trabzonspor Kulübü için çok önemli bir karşılaşma olacağını belirten Adrian, "Önemli bir kulüp olduğumuzu göstermek istiyorum. Bu hayatımın maçı olmayacak ama kariyerimde önemli bir nokta olacak. Bu maç gruptan kimin çıkacağını gösterecek bir maç. Önemli ve zor bir karşılaşma olacağı inancındayım" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Ligde Fenerbahçe ile oynadıkları karşılaşmanın kendileri için çok zor olduğunu, Sivasspor karşısında da 30 dakika eksik oynadıklarını kaydeden Adrian, "Bu maç için çok umutluyum. Umutlu bir sonuç bekliyorum. Trabzonspor benim için çok önemlidir. Gruptan çıkmamız bizim için çok önemli" ifadesini kullandı. (ntvspor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...