Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya - Azerbaycan gerilimini tırmandıran cinayet

Rusya - Azerbaycan gerilimini tırmandıran cinayet

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın başkenti Moskova'da, milliyetçilerin ayaklanmasına neden olan cinayetin ardından Rusya ile Azerbaycan arasındaki gerilim tırmandı.

Azerbaycan Parlamentosu, bugünkü oturumunda Rusya 'daki Azerilere yapılan milliyetçi protestoları gündeme taşıdı. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da bu olayı kınayarak, bunun Azerbaycan'a karşı ciddi ayrımcılık olduğunu vurgularken, "Bu, Rusya'nın kendisine de karşı ağır sonuçlar verebilir. Azerbaycan-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu bu konuda Rusya Devlet Duması ile görüşmelere başlamalıdır" dedi.

Milletvekili Sabir Rüstemhanlı ise, dünyanın hiçbir yerinde göçmenleri karşı böyle bir tutum olmadığını anlattı. Rüstemhanlı, Rusya'daki Azeri milyarderlerin bu konuya duyarsız davrandıklarını belirterek, "Kendi kişisel iş çıkarlarını bu milyarderler Vladimir Putin'le görüşüp müzakere ediyorlar. Fakat bu tür sorun ortaya çıktığında onlar görüşmüyorlar. Bu kişilerin imkanı var ki, Moskova'da en büyük pazarı dikerek tüm soydaşlarımızı oraya toplasın, iş versin" dedi.

Moskova'da milliyetçi protestolara yol açan Yegor Şerbakov cinayeti, 9 Ekim gecesi kentin Biryulovo-Zapadnoe ilçesinde meydana gelmişti. Şerbakov ve kız arkadaşı, eve dönerken kendilerine yaklaşan bir adamın saldırısına uğramıştı. Genç adam olay yerinde hayatını kaybederken, şüpheli kaçmıştı. Biryulovo'da 13 Ekim Cumartesi günü, Şerbakov'un katilinin yakalanması talebiyle başlayan halk yürüyüşü, Biryuza Ticaret Merkezi ve sebze pazarı önünde şiddet olaylarına dönüşmüş, göstericiler ve polis arasında arbede yaşanmıştı. Protestocular daha sonra ağırlıklı olarak Azerbaycanlılar ve Kafkas kökenli göçmenlerin çalıştığı sebze-meyve haline saldırı düzenlemişti.

16 EKİM'DE AZERBAYCAN VATANDAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

Protesto eylemlerinden 3 gün sonra Moskova'da, 1986 doğumlu Azerbaycan vatandaşı Ruslan Garahanlı öldürüldü. Garahanlı'nın sert bir cisimle darp edildiği, daha sonra da çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. Cinayetin ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan cinayetin en kısa sürede aydınlatılmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...