Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van depreminin üzerinden 2 yıl geçti

/ Kaynak: AA
Van depreminin üzerinden 2 yıl geçti

YAŞAM Haberleri  / AA

Van'ın Erciş ilçesinde 2 yıl önce yaşanan depremde hayatını kaybedenler mezarları başında anılırken, camilerde de mevlit okutuldu.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen deprem, Erciş ilçesi başta olmak üzere çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin de yaralanmasına neden olmuştu. Depremin 2. yılı nedeniyle il genelinde çeşitli anma programları düzenlendi. Erciş ilçesinde depremde hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş Müfütüsü Ziya Albayrak ve vatandaşlar okutulan mevlidin ardından hayatını kaybedenleri mezarları başında ziyaret ederek birer karanfil bıraktı. Burada vatandaşlara lokum dağıtıldı. Erciş Karakoyunlu Lisesi öğrencileri ise depremde hayatını kaybeden öğretmenleri anısına Vanyolu Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Öğretmenlerinin fotoğraflarını caddede boş bir alana bırakan öğrencilerden 11. sınıf öğrencisi Jale Turan, öğretmenleri Nurcan Akpınar, Tuğba Özbek ve Hanifi Yıldız anısına şiir okudu nbsp;Öte yandan Erciş BDP İlçe teşkilatı da BDP Van Milletvekili Özdal Üçer öncülüğünde mezarlıkları ziyaret ederek, dualar okuyup karanfiller bıraktı.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...