7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Beyrut'ta sürüyor

/ Kaynak: AA
7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Beyrut'ta sürüyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Beyrut'ta dün başlayan 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'ne 21 Suriyeli çocuğun hazırladığı "Bir Mültecinin Anıları" isimli çalışma damgasını vurdu.

"Çeşitliliğimiz zenginliğimizdir" temasının işlendiği ve Beyrut şehir tiyatrosunda başlayan festival kapsamında, Lübnan'da sığınmacı olarak yaşayan Suriyeli 21 çocuğun hazırladığı "Bir Mültecinin Anıları" isimli kitap, fotoğraf ve görüntülerin yer aldığı çalışma, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bir Mültecinin Anıları isimli çalışmada yer alan Amine Dabbe, bu çalışmayla, vatanlarından ayrı geçirdikleri 2 yıl içinde çektikleri sıkıntıları dünyaya duyurmayı amaçladıklarını belirtti. Söz konusu çalışmaya çektiği bir fotoğrafla katkı sağlayan 12 yasındaki Fadi Kehil ise "Suriyeli çocuklar olarak yaşadıklarımızı böyle bir çalışma yaparak insanlara duyurmak istedik'' dedi. Lübnan, Suriye, Filistin, Yemen, İspanya, Ürdün ve Portekiz'in katıldığı 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde 26 ülkeden 56 filmin gösterimi yapılacak. AA muhabirine konuşan festivalin organizatörlerinden Hişam Kayid, 30 Ekim'e kadar sürecek festivalin amacının farklı kültürler arasında köprü kurmak ve ilişkileri güçlendirmek olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...