Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilirkişiden Sezen Aksu'ya red

Bilirkişiden Sezen Aksu'ya red

MAGAZİN Haberleri

Sözleşmesini feshetmesine rağmen şarkısını kullanan Fatih Aksoy'dan tazminat isteyen Sezen Aksu'nun talebi bilirkişi tarafından haksız bulundu.

Fatih Aksoy'a ait Med Yapım Şirketi 6 yıl önce "Şarkı Söylemek Lazım" adlı programın jeneriğinde Sezen Aksu'nun aynı adlı şarkısını kullanmak üzere, sanatçının edisyon şirketi S-N Müzik ile sözleşme imzaladı. Sözleşmede, programda kişileri küçük düşürücü ifadelerin kullanılmaması şartı bulunmasına rağmen, jüri üyesi Oray Eğin'in bazı ifadeleri nedeniyle S-N Müzik anlaşmayı feshetti. Ancak program bir TV kanalında Sezen Aksu'nun müziği kullanılarak 18 bölüm daha yayımlandı. Med Yapım'dan izinsiz yayımlanan 18 bölüm karşılığında 13 bin 500 euro ile Aksu ve S-N Müzik için 10'ar bin lira tazminat talep edildi. Ancak tazminat talebini haksız bulan bilirkişi, olayda Med Yapım'ın kusurunun olmadığını belirterek, davanın kabulü halinde izinsiz kullanım için yasal faiziyle 10 bin 800 euro talep edilebileceğini, manevi tazminat isteminin ise kabul edilemeyeceğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...