Mesut Özil ünlü futbol dergisine röportaj verdi

Mesut Özil ünlü futbol dergisine röportaj verdi

SPOR Haberleri

World Soccer dergisi, Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil ile yaptığı röportajı, Kasım sayısının kapağına taşıdı.

"Mesut Özil ile Yüz Yüze" başlığı altında verilen söyleşide, İngiliz ekibinin maestrosu, 'Oyun kurma sanatı' anonsu ile tanıtıldı. Real Madrid forması altında dünya yıldızı apoletini takan ve 50 milyon Euro bonservis ücreti karşılığı sezon başı Arsenal'a transfer olan Mesut Özil'in, "Golü getiren pası vermeyi, gol atmaya tercih ederim" sözünü başlığına çıkaran World Soccer, Türk asıllı futbolcunun oyun kurucu olarak nasıl bir sanat icra ettiğini Özil'in ağzından okurlarına duyurdu. İşte Mesut'un ağzından bir 10 numaranın sırları: nbsp;
YÜZDE 50-50 KARIŞINCA İYİ OLUYOR
"Almanım ama oyun stilim Türk" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Ailemden Türk tarafım var. Türkler biraz rahat olur fakat Alman disipliniyle % 50-50 karışınca iyi bir karışım oluyor. 4-4-2 veya 4-2-3-1, mevkiim için pek farkı yok. İki kanat ve bir santrforla oynamayı tercih ediyorum. Real'de Ronaldo gibi belki de dünyanın en iyi futbolcusu ve Benzema ile oynadığım için şanslıydım. İnsanın işini kolaylaştırıyorlar. Nereye gitmeleri gerektiğini biliyorlar."
ZİDANE BENİ HEP HAYRAN BIRAKTI
"Riqulme ve Sneijder'dan daha gençsin. Bu senin en büyük son 10 numara olduğun anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine, "Aslında forvet başladım ama topa fazla dokunmak, topu almak için geride kalmayı sevdim. Hocalarım bunu anladı ve 10 numara olarak mutlu olduğumu gördü. Bunun başka açıklaması var: Zidane. Beni hep hayran bıraktı. Topu zıplatarak ileri götürmesi, topu ayağına aldığı vakit sakinliği, dünya çapında birşey. Karizmasını kimsede görmedim. Attığı goller unutulamaz. Hareketlerde içgüdünün rolü büyük. Zidane'ı 1998 Dünya Kupası'nda keşfettim. Oyun konsolunda oynarken Real veya Zidane'ın Fransa takımı olurdum. Onu hareket ederken izlediğimde hemen YouTube'a girer ve 'Zidane' yazardım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...