CSKA Moskova taraftarından Toure'ye ırkçı saldırı

CSKA Moskova taraftarından Toure'ye ırkçı saldırı

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova'ya konuk olan Manchester City'nin siyahi oyuncusu Yaya Toure ırkçı saldırıya uğradı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu mücadelesinde CSKA Moskova İngiltere temsilcisi Manchester City'yi ağırladı. CSKA karşılaşmayı 2-1 kaybederken maça taraftarlar gölge düşürdü. Taraftarlar ırkçı söylemlerde bulundu ve Yaya Toure'ye maymun taklidi yaptı. Maçın ardından olay UEFA temsilcilerine bildirildiği ve temsilciler ile gözlemcilerin raporlarına eklendiği bildirildi.
"2018 DÜNYA KUPASI'NI BOYKOT EDERİZ"
Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Toure ise hayal kırıklığı yaşadığını ve çok sinirlendiğini söyledi. Toure, "Ciddi önlemler alınmadığı takdirde siyahi oyuncular ırkçı saldırılara maruz kalmaya devam edecek. UEFA ciddi önlemler almalı. Bu sorun çözülmezse siyahi oyuncular olarak 2018 Dünya Kupası'na gelmeyiz." diye konuştu. Irkçılığın yapıldığının kanıtlanması takdirde CSKA yüklü miktarda para ya da saha kapatma cezası alabilir. CSKA bir sonraki maçını 5 Kasım'da Manchester City ile deplasmanda yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...