'Bahtiyar Paşa kürt meselesi için çalışıyordu'

'Bahtiyar Paşa kürt meselesi için çalışıyordu'

GÜNDEM Haberleri

1993'te suikaste kurban giden Bahtiyar Aydın, aynı yıl şüpheli şekilde ölen komutanı Eşref Bitlis'le Kürt Meselesinin çözümü için çalışıyormuş.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit edilmesiyle ilgili iddianame zaman aşımına bir gün kala kabul edilirken Aydın'ın eşi Şahin Aydın gazetemize konuştu. İddianamedeki iddiaları okuduğunda perişan olduğunu ve sürekli ağladığını söyleyen Şahin Aydın olayın peşini bırakmayan savcılara teşekkür ederek "Adalete güveniyorum. Gerçekler ortaya çıkacak" dedi. Eşinin son derece kibar ve saygın biri olduğunu kaydeden Şahin Aydın, "Nasıl yok ettiniz eşimi, nasıl yaptınız bunu" diye tepki gösterdi. Eşinin hiç bir zaman doğru bildiğini yapmaktan çekinmediğini söyleyen Aydın, Kürt meselesi ile ilgili de dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'le aynı düşüncede olduğunu kaydetti. Aydın, "Kürt meselesi ile ilgili onlar bir grup çalışması içindeydi, Eşref Paşa'ya çok yakındı. Onunla beraber çalışıyorlardı" diye konuştu. İddianamede suçlanan dönemin Alay Komutanı Eşref Hatipoğlu ile ailecek tanıştıklarını da kaydeden Şahin Aydın, "Hemşehrimiz. Hiç yakıştıramadım. Hayretler içindeyim" ifadesini kullandı. Melik Duvaklı / İstanbul TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...