Meclise başörtülü gelebiliriz

Meclise başörtülü gelebiliriz

GÜNDEM Haberleri

Hacdan dönen kadın milletvekillerinin Meclis'e başörtülü olarak gelecekleri yüksek bir ihtimal.

AK Parti'li bazı kadın milletvekillerinin hac farizasını yerine getirip Meclis'e döndükten sonra başlarını örtebileceklerine yönelik tartışmalar yoğunlaştı. Hacdan dönen AK Partili kadınlar başörtüsü takıp takmama konusunda net bir şekilde konuşmazken, önümüzdeki hafta Meclis'e başörtülü olarak geleceklerinin yüksek bir ihtimal olduğu konuşuluyor.AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt ve Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak bu yıl Hacca giden milletvekilleri arasında yer aldı. Kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından söz konusu kadın milletvekillerinin Hac'dan döndükten sonra Meclis'e başörtülü olarak gelebileceklerine yönelik iddialar da artmaya başladı. Bu iddiaları sorduğumuz Şahkulubey şöyle konuştu: "Ben birkaç gün önce zaten Hacdan döndüm. Döndükten sonra başörtümü açmadım. Ama henüz dışarı da çıkmadım. Açıkçası başımı örtmeye devam edip etmeme konusunda net bir kararım henüz yok. Benim geçmişten beri bir örtünme isteğim vardı. Hep ortam normalleşince örtünürüm diye düşünüyordum. Zaten annemin de çok isteği var benim örtünmemle ilgili. 'Örtünmezsen hakkımı helal etmem' diyor. Bunun ötesinde Allah'ın emri örtünmek. Ben şimdi bütün bunları düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Meclis çalışmalarına geleceğim ama örtülü mü açık mı geleceğim henüz bir karar vermedim. Ancak Meclis'te örtülü milletvekili olmalıdır. Çünkü kadınların yüzde 50'sinden fazlası örtülü olan bir ülkede niye başörtülü milletvekili olmasın. Milleti temsil yeteneği olduktan sonra örtülü ya açık olmasının önemi olmaz. Zaten kamuda serbest kaldı. Asıl milletin temsil edildiği yerde başörtüsü serbest olmalıdır."
Konya Milletvekili Samancı ise başörtü meselesinin tartışma konusu veya kulis malzemesi yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bu benim kendi kararım olacaktır. Karar verdiğim zaman ve Meclis'e geldiğimde örtünüp örtünmediğimi görürsünüz. Ama inanan her kadın için olması gereken bir durumdur. Örtünüp örtünmemek de o kişinin kendi tercihidir" dedi.
Yücel KAYAOĞLU ANKARA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...