Askerlik kısaldı, kaçaklara kışla yolu göründü

Askerlik kısaldı, kaçaklara kışla yolu göründü

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı erken terhisler sonrasında açık yaşanmaması için bakaya ve kaçak durumundaki 750 bin kişinin peşine düştü.

Milli Savunma Bakanlığı askerlik süresinin 12 aya indirilmesinin ardından yaşanabilecek asker açığına karşı devreye harekete geçti. Bakanlık 50-55 bin askerin erken terhis olmasının ardından yaşanabilecek asker açığının kapatılması için kaçak ve bakaya durumundaki 750 bin kişinin peşine düşerek emniyetle iletişime geçti. Bu durumdaki kişilerin kademeli olarak askere alınması sağlanacak bedelli askerliğin ise askerliğin kısaltılmasının ardından yakın zamanda kolay kolay gündeme getirilmesi beklenmiyor. Öte yandan önümüzdeki dönemde kısa dönem askerlikte de bir süre indirimine gidilebileceği belirtiliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, daha önce kısa dönem askerliğin süresinin 4 aya düşürülebileceğini açıklamıştı. nbsp;Buket Güven ANKARA - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...