Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ODTÜ ve Belediye karşı karşıya, Yol kavgası

ODTÜ ve Belediye karşı karşıya, Yol kavgası

GÜNDEM Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Rektörü Acar'ın marjinal grupların etkisiyle hareket ettiğini söyledi.

İkinci Gezi provası olarak nitelenen ODTÜ'deki yol tartışması büyüyor. Ağaç kesiminin hem İmar hem de Orman yasasına aykırı olduğunu iddia eden ODTÜ rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yeni yerlerin de talep edilmesinden korktuğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise ODTÜ'nün bina yapmak için kendi ağaçlarını katlettiğini öne sürdü. Samanyolu Haber'de açıklamalarda bulunan Gökçek, "2003'ten 2013'e kadar üniversite içindeki sökülen ağaçların nereye gittiği meçhul" dedi. Gökçek, ODTÜ içindeki ağaçların 10 yılda plansız ve kaçak olarak katledildiğini yerlerine de kaçak yapılar dikildiğini öne sürüp 3 bölgenin önceki ve sonraki hallerinin fotoğraflarını gösterdi. Üniversite rektörü ve öğretim üyelerine seslenen Gökçek, yol planını bozdurmaları durumunda, "ODTÜ'deki kaçak yapılarının hepsi için direkt rapor tutarım. O raporun mahkemede de cezası 2-3 senedir. Haberleri olsun" dedi. Marjinal grup ve militanların rektörü taşladığını, odasının camını çerçevesini aşağı indirdiklerini belirten Başkan Gökçek, "Rektör resmen korkuyor" diye konuştu. ODTÜ'de basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ise itirazlarının yola değil, yasal süreç beklenmeden "izinsiz ve habersiz" üniversite yerleşkesine girilmesi ve "ODTÜ'nün diktiği ağaçların kesilmesi" olduğunu vurguladı. Acar, "Belediye Başkanı'nın ilerde üniversiteden farklı yerleri de talep etmesinden endişe ediyoruz. Çünkü kendisi daha önce yaptığı açıklamalarda, ODTÜ arazisinin yüzde 40'ını ve gölü alacağını ifade etmişti" şeklinde konuştu. nbsp;ANKARA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...