Yurtta hava durumu nasıl olacak

/ Kaynak: İHA
Yurtta hava durumu nasıl olacak

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin edilirken; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. nbsp;Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kars ile Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.


SİS UYARISI
Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, vb.) başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 18
İstanbul: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu 20
İzmir: Az bulutlu ve açık 24
Adana: Az bulutlu ve açık 27
Antalya: Az bulutlu ve açık 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde güney ve doğu ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 11
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlı 22
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...