HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'li 4 vekil, HDP'ye mi geçiyor

Kaynak:
CHP'li 4 vekil, HDP'ye mi geçiyor

Politika Haberleri  / 

Sırrı Süreyya Önder, Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün BDP'den istifasının ardından çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Buna göre CHP'den de dört milletvekili istifa edip HDP'ye katılacak. Haftasonu gerçekleştirilecek Halkların Demokratik Partisi kongresi öncesi, bu partiye geçecek 3 BDP milletvekili istifa etti. 4 CHP milletvekilinin de HDP'ye geçmesi yönünde görüşmeler olduğu öğrenildi. Yerel seçimlere doğu illerinde BDP, batı illerinde de HDP adı altında girilmesi kararının ardından HDP'yi TBMM'de temsil edecek milletvekilleri BDP'den istifa etti. HDP'ye geçecek olan Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü BDP'den ayrıldı. BDP'li üç milletvekilinin istifasıyla BDP'nin milletvekili sayısı 26'ya düştü. BDP'den istifa eden üç ismin yanısıra İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'in de katılımıyla HDP, TBMM'de temsil edilen beşinci parti olacak. HDP'ye, CHP'den de katılımların gerçekleşeceği konuşuluyor. CHP'de ulusalcı kanadın tavırlarından rahatsız olan 4 ismin önümüzdeki günlerde partisinden istifa ederek HDP'ye geçeceği bilgisi kulislere yansıdı. Eşbaşkanlar değişecek HDK, 26 Ekim Cumartesi günü Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde genel kurulunu toplayacak. Genel Kurul'a il meclislerinin belirlediği delegeler ile doğal delege olan HDK'li milletvekilleri, belediye başkanları ve kontenjan delegeler katılacak. Genel Kurul'da yüzde 50 kadın kotası uygulanacak. Genel Kurul'da batı illerinde yerel seçimlere girecek HDP ile ilgili kararlar alınacak. HDP'ye geçecek milletvekilleri belirlenecek ve seçim stratejisi tartışılacak. 27 Ekim Pazar günü ise HDP Kongresi toplanacak. Kongrede, HDP'nin "Seçime hazırız" mesajı vereceği belirtiliyor. Kongrede, eşbaşkan değişimi yapılacak. Mevcut eşbaşkanlar Fatma Gök ile Yavuz Önen'in, görevini BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e bırakacağı konuşuluyor. Kongrede HDP'nin Parti Meclisi'de yenilenecek. (Radikal)

Politika
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...