Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad 48 kadını saldı

/ Kaynak: CHA
Esad 48 kadını saldı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye yönetiminin, muhaliflerin elindeki 9 Lübnanlı esire karşılık, cezaevinde tutuklu bulunan 48 kadını serbest bıraktığı bildirildi.

Katar'ın aracılığını yaptığı, ve Türk pilotların da serbest kaldığı anlaşma çerçevesinde muhaliflerin ellerindeki Lübnanlıları teslim etmelerinin ardından Esad yönetiminin de son iki günde 48 tutuklu kadını serbest bıraktığı kaydedildi.Şam yönetimi, Lübnanlı esirlerin yakınları ve muhalifler tarafından yapılan üçlü anlaşma çerçevesinde muhalifler 9 Lübnanlıya karşılık, Lübnan'da iki Türk pilot ile Esad yönetiminin elindeki 111 kadın esirin bırakılması öngörülüyor.Geçtiğimiz günlerde muhalifler yaptıkları açıklamada Lübnanlı esirleri Katar'ın Türkiye Büyükelçisi'nin hazır bulunduğu Adana Havaalanı'nda teslim ettiklerini, ancak buna karşılık kadınların henüz bırakılmadığını duyurmuşlardı. Muhalifler açıklamalarında anlaşmada aracı konumundaki Katar'dan sorumluluğunu yerine getirmesini istemişti.Öte yandan Şam yönetiminin, rehine değişimi anlaşması ve bu anlaşmadaki rolü konusunda herhangi resmi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekiyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...