En çok futbolcular koşuyor

/ Kaynak: AA
En çok futbolcular koşuyor

SPOR Haberleri  / AA

Futbol maçlarında oyuncular ortalama 11,2 kilometre koşarken, bazı orta saha oyuncuları 13 kilometreye çıkabiliyor.

Takım sporları dünyasında en fazla koşu mesafesinin katedildiği branşların arasında özellikle futbol ve çim hokeyi öne çıkıyor. Uluslararası araştırma kuruluşlarından derlenen verilere göre, takım sporlarında oyuncuların ortalama en fazla koşu mesafesine ulaştığı spor dalı olarak futbol ilk sırada yer alıyor. Günümüz futbolunda bir oyuncu ortalama 11,2 kilometre koşarken, onu ortalama 9 kilometre ile çim hokeyi izliyor. Bu sporları, basketbol ve amerikan futbolu takip ediyor.


En çok koşan orta saha oyuncuları
Günümüz futbolunda oyuncuların ortalama koşu mesafesi, her geçen gün daha çok önem arz eden bir faktör olarak göze çarpıyor. Özellikle orta saha oyuncularının maçlarda defansif ve ofansif anlamda daha çok rol üstlenmesi, bu bölgede yer alan oyuncuların katettiği mesafenin en üst düzeyde olmasını sağlıyor. Teknik düzeyi sınırlı takımlarda orta saha oyuncularının koşu mesafesinin daha da yükselmesi dikkat çeken diğer bir etken. Örneğin, 2011-2012 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara ilk kez katılan Romanya'nın Otelul Galati takımının orta saha oyuncuları arasında ortalama 13 kilometreyi geçen isimler bulunuyordu. Forvet oyuncularının maçlardaki nbsp;ortalama koşu oranları yaklaşık 9 ile 10 kilometre arasında olsa da bu durumda farklı kriterler ön plana çıkıyor. Bu bölgede oynayan futbolcular, orta saha oyuncularına oranla maçlarda daha fazla sprint atarken, saat başındaki hız oranları da 14 ila 21 kilometre arasında değişiyor. Defans oyuncuları da forvet bölgesi gibi maçta ortalama 9 ile 10 kilometre arasında mesafe katederken, kalecilerin ortalamaları 5 kilometreye kadar çıkabiliyor.


Çim hokeyi'nde ortalama 9 kilometre
Çim hokeyi, sahada yer alan sporcuların konumları ve benzer taktikleri nedeniyle futbola benzeyen bir branş olarak dikkat çekerken, koşu mesafesi olarak da ikinci sırada yer alıyor. Ortalama 70 dakika süren mücadelelerde orta saha ve ileri uçta görev alan sporcular ortalama 9 kilometre koşarken, savunma oyuncuları da 6 ile 7, kaleciler ise 2 kilometreye ulaşabiliyor.


Basketbolda 4 kilometreyi geçmek zor
Basketbolda oyuncuların maç başına koşu mesafesi, özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda 4 kilometrelik ortalamaya kadar çıkabiliyor. Her ne kadar basketbolcuların çok koştuğuna ilişkin yaygın bir kanı olsa da saha alanının darlığı, oyuncu hareketlerinin basketbol topu ekseninde odaklanması ve hareket alanının kısıtlı olması, böyle bir yanılgıya yol açabiliyor. NBA'de 2012 sezonunda Chicago Bulls'tan Luol Deng, maç başına 4,3 kilometre koşu mesafesi ortalamasıyla ilk sırada yer almıştı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...