Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)

Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cimbom Şampiyonlar Ligi 3. maçında Kopenhag'a 3 golle patladı. Melo, Sneijder ve Drogba 3 pare top atışıyla geceyi aydınlattı.

Büyük İskender bir döneme damga vuran büyük komutan; "Bir kuzunun komuta ettiği bir aslanlar ordusu beni korkutmaz. Ama aynı şeyi, bir aslan tarafından komuta edilen kuzu ordusu için söyleyemem" demiş. nbsp;Mancini'nin de işi zor; göreve geldi, deplasmandaki Juventus maçından 1 puan çıkardı. Karabük'ü devirip ligde kötü gidişe 'dur' dedi. Milli maçlar için verilen arada oyuncularını kasetlerden tanımaya çalıştı. Son taktiklerini verip Arena'ya Kopenhag önüne çıkardı. Avrupa'da yabancı sınırlaması da yok ya; sahada 8 lejyoner var. Daha ilk dakikalarda zayıf rakip nbsp;Kopenhag; nbsp;Galatasaray'ın büyüklüğünü kabullenmiş, sarı-kırmızılı akıncılar Danimarka müstahkemlerine adeta ok yağdırıyor. 6. dakakida Sneijder'in yarım volesini kaleci çeldi. 10'da Drogba korner çizgisinden topu söktü, Dany'e verdi. O da bekletmeden ortaladı, Melo güzel bir kafa golü attı: 1-0. 13, 14 ve 20'de Vetokele 3 kez kafa vuruşu ile Muslera'yı yokladı. 13'te Drogba kaleciye nişanladı. 21'de kornerden gelen topu karşılamaya giden 'stoper' Drogba, dirseğiyle Muslera'nın kaşını açtı. 38'de Eboue sağdan bindirdi, çizgiye indi, soldaki Sneijder'i gördü, formda Hollandalı golünü attı: 2-0. 45'te Eboue 2. goldeki gibi yapıp ortaladı, Drogba'ya vurmak kaldı: 3-0. Asist o kadar güzeldi ki, Drogba golden sonra Eboue'nin kramponlarını bile parlattı. nbsp;Mancini'nin kulağına küpe olsun; futbolu anlayana, bilene Süper Lig de bir, Şampiyonlar Ligi de... Senin Sneijder, Drogba gibi oyuncuların varsa daha çok büyük komutanlar gibi, daha çok başın dik yürürsün. 60'da Sneijder karşı karşıya kaçırdı. 66'da Drogba, Burak'a 'al da at' dedi; suskun golcü kaçırdı. Yıkıldı, Sneijder teselli etti, taraftar ise, 'Burak Yılmaz' diye stadı inletti. 71'de ıskaladı, 74'te top az farkla dışarı çıktı; Burak ellerini kaldırıp duaya başladı. Bu arada 88'de Claudemir de defans hatası sonucu gol attı: 3-1. nbsp;

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

nbsp;Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)
24 defa forma giydiği Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü atan Felipe Melo maç sonrası, "Kaleciden forvetine kadar herkes görevini yaptı ve harika bir galibiyet geldi. Herkesi tebrik ediyorum. Real Madrid maçında da ilk yarım saatte aslında çok iyiydik, golü bulsak o maç da farklı olurdu" sözlerini kullandı.

nbsp;Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)
Mancini de şaşırdı!
G.Saray'ın Kopenhag önünde ortaya koyduğu futbol teknik patron Roberto Mancini'yi bile şaşırttı. "60 dakika oldukça iyi oynadık. Açıkçası bu kadar iyi olacağımızı beklemiyordum" diyen İtalyan çalıştırıcı, "Hâlâ zamana ihtiyacımız var. Yeni bir teknik adam göreve geldi ve her teknik direktörün farklı oyun anlayışı vardır. Taraftar adına çok mutluyum. Çok büyük destek verdiler bize. Rövanş çok zor karşılaşma olacak. Fizik olarak kendimizi daha yükseltmemiz lazım ki istediğimiz sonucu elde edelim" sözlerini kullandı. Bu arada Mancini Şampiyonlar Ligi'nde 7 maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı. Mancini bu ligde son galibiyetini M. City ile Aralık 2011'de sahasında Bayern Münih karşısında 2-0'lık skorla elde etmişti.


nbsp;Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)
Drogba'dan Muslera'ya dirsek!
İlk yarıda savunmasının yardımına gelen Drogba, bir hava topu mücadelesinde istemeden kaleci Muslera'ya dirsek attı. Kaşına dikiş atılan Uruguaylı futbolcu için oyun yaklaşık 3 dakika durdu. İki futbolcu, pozisyonu konuşurken, Muslera'nın "Zaten top bendeydi" şeklinde hareket yapması dikkat çekti. Drogba, tedavisi yapılana kadar takım arkadaşının yanından ayrılmadı.


Maçın adamı emmanuel Eboue
Kopenhag zaferinde aslan payı Eboue'nin oldu. Devler Ligi'nde dün gece 61. maçına çıkan Eboue, 2 asist ve savunmadaki performansıyla UEFA tarafından maçın adamı seçildi. Fildişili yıldız, "Takım arkadaşlarımızla güzel bir galibiyet aldık. Benim yaptığım asistlerden de önemlisi takım halinde çok iyiydik. Öncelikle Mancini'ye teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca taraftarlarımız da harikaydı" açıklaması yaptı.

İlk 11'de 8 yabancı
Mancini bütün yabancı oyuncularını 18'e alırken bunlardan 8'ine ilk 11'de forma verdi. Riera ve Amrabat yedek kulübesinde beklerken Faslı oyuncu da ikinci yarıda süre aldı. Cimbom'un 11'inde yerli olarak sadece Burak, Selçuk ve Semih vardı. nbsp;

Aysal Mancini'yi övdü
G.Saray Başkanı Ünal Aysal, Kopenhag galibiyeti sonrası oldukça mutluydu. Sarı-kırmızılı takımın başkanı, "Teknik Direktörümüz Mancini ile yolumuza başarıyla devam ediyoruz. Takımımızda gözle görülür bir yükseliş var. Bunu Şampiyonlar Ligi'nde de gördük" ifadelerini kullandı. nbsp;

Aptalca hatalar yaptık
Kopenhag Teknik Direktörü Staale Solbakken, "G.Saray baskılı başladı ve bizi panikletti. Biz de aptalca hatalar yaptık ve bedelini ödedik. G.Saray hak etti. Rövanşta umarım daha iyi futbol oynarız ama işimiz hiç kolay olmayacak. G.Saray grubun yükselen takımı" dedi.

Taraftar bu kez es geçti
Galatasaraylı taraftarlar, görevinden alınan teknik direktör Fatih Terim lehine tezahüratları Kopenhag maçı öncesi yapmadı. Terim'in görevden ayrılmasının ardından oynanan maçlarda "İmparator Fatih Terim" tezahüratları yapan taraftarlar, Kopenhag mücadelesi öncesinde ise bu yönde bir tezahüratta bulunmadı.

nbsp;Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)



Ver Ronaldo'ya yazsın tabelaya


Galatasaray'ın da yer aldığı B Grubu'nun diğer maçında nbsp;Real Madrid, nbsp;Juventus'u 2-1 mağlup etti. Maçın henüz 4. dakikasındaRonaldo'nun golüyle 1-0 öne geçen Real Madrid, 22'de Llorente'nin golüne engel olamadı: 1-1. İspanyollar,29'da Portekizli yıldızının penaltıdan attığıgolle soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle döndü. İkinci yarının hemen başında Ronaldo'yu ceza sahası önünde yere indiren Chiellini kırmızı kartla oyun dışında kalırken, maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Real Madrid, puanını 9 a çıkardı. B Grubu'nda 3'te 3 yapan İspanyol ekibi ikinci turu hemen hemen garantiledi.
nbsp;Galatasaray Kopenhag'ı ezdi geçti (Şampiyonlar Ligi sonuçları)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...