Melih Gökçek aday olacak mı

Melih Gökçek aday olacak mı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayında, ODTÜ arazisindeki yol güzergahı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Melih Gökçek, "ODTÜ'deki bu çalışmalarımıza özellikle marjinal gruplar devamlı engel olmaya ve olay çıkarmaya çalıştı. Bu işlerin olay çıkarak büyümesini istemedik. İşler, mümkün olduğu kadar hadise olmadan, kimseye zarar verilmeden gerçekleşsin istedik. Herhangi bir olay olmaması, ne kadar isabetli düşündüğümüzü açık ve net ortaya koydu" dedi. Gökçek, çalışmalar sırasında, ODTÜ'nün tespitine göre 292 çam, 133 dişbudak, 916 ahlat, 293 badem, 58 kavak, 696 diğer yapraklılar olmak üzere 2 bin 388 ağacın araziden kaldırıldığını söyledi. Belediyenin fiyat tespitlerine göre ağaçların 211 bin lira tuttuğunu dile getiren Gökçek, "Bu parayı da bugün itibarıyla ODTÜ'nün banka hesabına yatırdık. Fiyatlara itiraz olursa herhangi problem çıkarmayız. ODTÜ'ye yardımcı olmak bizim için onurdur" diye konuştu. Gökçek, mevcut 4 kilometrelik yola 3 bin yeni yetişkin ağaç, 500 bin çalı grubu dikeceklerini de bildirdi. Gökçek, ODTÜ arazisindeki yol güzergahı çalışmalarının neden gece başlatıldığıa ilişkin ise, "Bayramın bitmesini müteakip, bir gece aniden girerek orayı açtık" dedi. ODTÜ'lü öğrencilere de seslenen Gökçek, "Bu yeri Ankaralılar ve özellikle ODTÜ'lüler için yapıyoruz. Yapılacak yoldan en fazla yararlanacak kişiler ODTÜ'lüler" dedi.
ADAY OLACAK MI?
Gökçek, yeniden aday olacak mısın sorusuna ise, "Aday adayıyım. Eğer Başbakanım müsade ederse aday olmak istiyorum" dedi.
Rektör Acar: İtirazımız yola değil
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ Ormanı'ndaki yol çalışmaları ile ilgili basın toplantısında, nbsp;ODTÜ'nün itirazının yola değil, yasal süreç beklenmeden üniversite yerleşkesine girilmesi olduğunu söyleyen Acar, "ODTÜ olarak bu yola karşı değiliz, itirazı olan bazı çevreler var" dedi.
"BU EŞKİYALIK ANKARA'DAN UZAKLAŞTIRILMALI"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ODTÜ arazisi üzerinde akşam saatlerine sarkan yol yapım çalışmalarını eleştirerek, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kentleşme örneğine rastlanamaz. Böyle bir gece yarısı operasyonu devlet düzenlerinde değil, eşkıyalık düzenlerinde olur. ODTÜ'lü öğrencileri modern eşkıyalara benzeten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a buradan sesleniyorum "O eşkıya dediklerin, dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi içinde yer alan, senin ancak 500 kolluk gücüyle girebildiğin ODTÜ'ye 500 tam puanla giren Akıllı gençlerdir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...