Kadir Özcan son yolculuğuna uğurlanıyor

/ Kaynak: AA
Kadir Özcan son yolculuğuna uğurlanıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için Yavuz Selim Stadı'nda tören düzenlendi

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanında yer alan Yavuz Selim Stadı'ndaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Caniloğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Eski Milli Takım ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktör Özkan Sümer, Metin Türel, Giray Bulak,1416 Trabzon futbolcuları, Trabzonspor'un altyapı oyuncuları, Trabzonspor yeni ve eski yöneticileri, eski takım arkadaşları, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Özcan'ın Türk bayrağı ve bordo-mavili bayrağa sarılı, 4 numaralı Trabzonspor ve milli takım formalarının üzerine konulduğu tabutun önünde ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Özcan'ın oğlu Ersan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sarılarak ağladı.


Bakan Bayraktar: "Ektiği sevgi tohumları çiçek açacak"
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kadir Özcan'ı kaybetmenin çok derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Ama bizi teselli eden Kadir kardeşimiz, hayatı boyunca usta futbolunun yanında hep sevgi ekti. Bu sevgi tohumları Trabzon'da yeşerdi. Ektiği sevgi tohumları bundan sonra Trabzon'da çiçek açacak, meyve verecek" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de "Ben de Kadir hocamızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bütün ailesine başsağlığı diliyoruz. Hepimiz biliyor ve inanıyoruz hayat bir sınav, hayat bir oyun. Mesele burada bu sınavı nasıl verdiği, nbsp;bu oyunu nasıl oynadığı. Kadir hocayı bütün Türkiye seviyor, kalbinde hissediyor. Geriye kalan şey bu eseri bırakmak, bu sevgiyi, muhabbeti sağlamak" dedi. Eski takım arkadaşı Şenol Güneş ise Kadir Özcan'ın özelliklerinin anlatılması halinde bunun kitaplara sığmayacağını kaydederek, "Takımda biri kırmızı kart gördüğü zaman o da peşinden kart görerek giderdi. Yalnız hiçbir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor. Ölümün soğuk yüzünü bize göstermemek için acısını bize bıraktı. Güzel bir günde, 61 yaşında tedasüflerin olduğu dönemde kendisini kaybettik. Bu takım eksik de olsa oynamaya devam edecek ama bir yerde birleşecek. Ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.


Hacıosmanoğlu: "Altın harflerle tarihe yazdırdı"
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da "Kendisini altın harflerle tarihe yazdırmış biridir. nbsp;Allah mekanını cennet etsin, günahlarını affetsin. Ailesi, çocukları onlar da nbsp;benim kardeşimlerimdir" diye konuştu.
Özcan'ın takım arkadaşı İlyas Akçay'da yaşarken Kadir Özcan'ın değerinin bilinmediğini ifade etti. Törende gözyaşlarını tutamayan takım kaptanı Barış Memiş ise "Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsanevi nbsp;oyuncularındandı, bizim babamızdı. Bize 'evlat derdi, her şeyi hak ediyorsunuz' derdi. Güzel yerlerde bizi görmek istiyordu. Onun bizi gördüğünü bilerek kendimizi avutmayacağız, bunu bilerek yaşayacağız. Bizi bir yerlere getirdi, bize bir miras nbsp;bıraktı. Her şeyin yarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için en güzel şekilde onun adını yükseltmeye çalışacağız" dedi.


Pankartlar
Yavuz Selim Stadı'na Özcan'ın gülen fotoğrafı ile "61 ruhu sizi asla unutmayacak", "biliyoruz efsane bizimlesin", "cennetin defansı geçilmez artık" yazılı pankartlar asıldı. Törende dua edildikten sonra Özcan'ın cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazı için Akçaabat ilçesi Ak Camisi'ne götürüldü.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...