Kalp krizinin sebebi ne

Kalp krizinin sebebi ne

SAĞLIK Haberleri

Kardiyolog Malhorta yaptığı açıklamada tereyağı gibi doymuş yağ çeşitlerinin aşırı derecede kötülendiği, her şeyin tek suçlusu gibi gösterildiğini söyledi

İngiliz Tıp Dergisi'inde bu görüşlerini yayınlayan Dr Malhorta'ya ise yanıt İngiliz Kalp Örgütü'nden geldi. İngiliz Kalp Örgütü Malgorta'nın açıklamasındaki kimi açıklama ve kanıtların birbiri ile çeliştiğini savundu. Calhorta ayrıca kolesterol seviyesinin ilaçlara düşürülmesinin de kalp krizi riskini azalttığını savundu. Diyet ve sağlık arasındaki ilişkiyi belirlemek adına yapılan araştırmalarda da belli bir miktar doymuş yağ aşırıya kaçmamak adına tüketilebilmekte. Dolayısı ile sağlığa zararlı değil şeklinde açıklamada bulundan Dr. Calhorta Croydon Üniversite Hastanesi'nde uzman kardiyolog olarak görev yapmakta.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...