Avusturalya'daki yangına 3 bin itfaiye eri

Avusturalya'daki yangına 3 bin itfaiye eri

DÜNYA Haberleri

Avusturalya'da 3000'den fazla itfaiye erinin müdahale ettiği devasa orman yangınları Yeni Güney Wales bölgesinde devam etmekte.

Orman İtfaiye Şefi Shane Fitzsimmons yaptığı açıklamada olabilecek en kötü koşulların birleştiğini ve işin daha fazla ev ve can kaybına varabileceğinden korkulduğunu belirtti. Yüksek sıcaklıklar ve düşük nemin üstüne hızları 100 kilometreye kadar çıkan rüzgarlar yangını besleyen en büyük unsurlar. Eyalet çapında toplam 71 ayrı yerde yangın sürerken bunların sadece 29'u kontrol altına alınabilmiş durumda. Hali hazırda bölgede bulunan 1000 itfaiye erine her an eklenen yüzlerce takviye ile eyalet tarihinin en büyük yangınla mücadelelerinden biri verilmekte. 200 ev şimdiden yanmış durumda. Ayrıca yangın ile mücadele ederken bir kişi de kalp krizi geçirip can verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...