Tunus'ta hükümet istifaya hazır

Tunus'ta hükümet istifaya hazır

DÜNYA Haberleri

Laraed Tunus hükümetinin siyasi krizden çıkışı ile ilgili "yol haritası" şartlarını yerine getirdikten sonra istifa etmeye hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan, bu hükümet beklenen sağlam vaatleri yerine getiremedi. Bu muhalefetin sağcılarla müzakerelerin başlanmasına yönelik başlıca talebi olduğundan siyasi krizden çıkmak için "ulusal diyalog" henüz başlamadı. Daha önce taraflarca onaylanan yol haritasına göre, ulusal diyaloğun başlamasından sonra bir ay içerisinde sağcılarve muhalefetin partili olmayan teknokratlardan hükümeti kurması gerekiyor. Ayrıca,o dönemde yeni anayasanın kabul edilmesi ve genel seçimlerin tarihinin belirlenmesi öngörülüyor. Bu arada Tunus'taki durum gerginliğini koruyor. Laraed konuşmasında silahlı terör grubu ile çıkan çatışmalarda Tunus Ulusal Muhafız askerlerinden 6 kişinin öldüğünü doğruladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...