Kız Yurduna molotoflu saldırı

/ Kaynak: İHA
Kız Yurduna molotoflu saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan bir kız yurduna yüzleri kapalı bir grup tarafından önce taş, ardından molotof kokteylli saldırı yapıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan bir kız yurduna yüzleri kapalı bir grup tarafından önce taş, ardından molotof kokteylli saldırı yapıldı. nbsp;Edinilen bilgilere göre, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Lale Kız Yurdu, yüzleri kapalı 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. Akşam saatlerinde yurda gelen göstericiler önce kapıyı kırıp içeri girmek istedi. Kapıları zorlayan göstericiler daha sonra yurda taşlı ve molotoflu saldırı yaptı. Saldırı sırasında içeride ders çalışan öğrenciler daha güvenli olan bir üst kata çıkarıldı. Yaklaşık 10 dakika süren taşlı ve molotoflu saldırı sonrası olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar oluştu. Gece yurtta kalan öğrenciler saldırı sırasında çok korktuklarını ve daha güvenli olan bir üst kata kaçtıklarını söyledi. Yurda sadece ders çalışmak için geldiklerini ifade eden öğrenciler saldırı sonrası psikolojilerinin bozulduklarını dile getirdi. Göstericilerin yurt kapısını zorladıklarını fakat başaramadıklarını söyleyen öğrenciler, göstericilerin yurda girmeleri halinde çok kötü şeylerin olabileceğini belirtti. Yurda daha önce de bir kaç kez saldırının yapıldığını belirten öğrenciler, artık çok koktuklarını ve başlarına neler geleceklerini önceden kestirmediklerini ifade etti.
Öte yandan, Silopi ilçesinde dün 8 ayrı yere molotoflu saldırı yapılmıştı. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede yaşanan saldırılarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...