Muhalifler, Cenevre kararını İstanbul'da verecek

/ Kaynak: AA
Muhalifler, Cenevre kararını İstanbul'da verecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye savaşına barışçıl çözüm bulmak için gelecek ay Cenevre'de yapılacak konferansın düğümü 1-2 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da çözülecek.

Suriye savaşına barışçıl çözüm bulmak için gelecek ay Cenevre'de yapılacak konferansın düğümü 1-2 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da çözülecek. nbsp;Suriyeli Muhalifler, Cenevre'ye gidip gitmeme kararını 1-2 Kasım'da İstanbul'da alacak. Suriye'deki iç savaşı bitirmek için ABD ile Rusya'nın ortaklaşa düzenleyeceği Cenevre 2 Konferansı öncesi gözler muhaliflere çevrildi. Önceki gün Londra'da toplanan Suriye'nin Dostları grubu, muhalifleri 23 Kasım'da yapılması beklenen Cenevre Konferansı'na katılması için iknaya çalıştı. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), henüz Cenevre'ye katılıp katılmama kararını açıklamadı. nbsp;RUSYA'NIN SİLAH SATIŞI SÜRÜYOR! nbsp;
Anadolu Ajansına konuşan SMDK'nın İngiltere Temsilcisi Velid Safur, Londra toplantısının "Esad'sız geçiş öngören" sonuç bildirisinden memnun olduklarını ancak "eli kanlı Suriye rejimiyle masaya oturmayacaklarını" söyledi. Safur, Cenevre görüşmelerine katılma kararını 1-2 Kasım'da İstanbul'da yapacakları genel kurulda alacaklarını ifade etti. Son ropörtajında "2014'teki seçimde aday olmama engel yok" diyen Esad'a ise İran'dan destek geldi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin, Suriye halkının Esad'a verdiği destekten korktuğu için Esad'ın aday olmasına karşı çıktığını söyledi. Rus Dışişleri de Şam rejiminin Cenevre'ye katılacağını duyurdu. ABD'nin Daily Beast sitesindeki haberde de kimyasal anlaşmaya rağmen Rusya'nın Suriye'ye hâlâ "kimyasal silahlardan bile daha tehlikeli olabilecek ağır silahlar" sattığı ileri sürüldü. Öte yandan Türkiye, Lübnan ve Suriye arasındaki rehine takası gereği Şam rejimi, hapishanelerindeki 14 kadın tutukluyu serbest bıraktı. Rejimin 100 ile 200 arasında kadın tutukluyu serbest bırakması gerekiyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...