Servet değerindeki Safkan Arap tayları

/ Kaynak: İHA
Servet değerindeki Safkan Arap tayları

YAŞAM Haberleri  / İHA

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen safkan Arap tayları, Veliefendi Hipodromu'nda açık arttırma usulü ile satışa çıkartıldı.

Satışlarda en pahalı olan "Veysel" isimli tay, 390 bin TL'ye satıldı.Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen safkan Arap tayları, Veliefendi Hipodromu'nda yapılan açık artırma ile satışa sunuldu. 16 erkek tayın satışa çıktığı açık arttırmada, bütün taylar alıcısını buldu. Kıyasıya açık artırımın yaşandığı satışlarda taylar, servet fiyatına satıldı.Zal, Haydarpaşa, Gamsızbey, Süverioğlu, Tatarbeyi, Mehmet Berk, Başkaldıran, Veysel, Mengücek, Çalışkanbey, Aslanparçası, Cancaş, Kurnaz, Yükselim, Nuşanınoğlu ve Merih taylarının yeni sahiplerini bulduğu satışlarda en pahalı tay, 390 bin TL'ye Ramazan Kaya tarafından satın alınan 'Veysel' isimli tay oldu. Podyuma çıktığı andan itibaren büyük çekişme yaşayan 2 buçuk yaşındaki tay, yaklaşık 5 dakika süren açık arttırmanın ardından satışı yapıldı. Diğer taylar içinde uzun süren pazarlıklar yaşandı.390 bin TL'ye Veysel isimli tayı satın alan Ramazan Kaya, satın aldığı tayın hakkında bilgiler vererek, " Önce aldığım Kafkas adlı atın kardeşi oluyor. İnşallah Veysel'de Kafkas gibi başarılı olur. İnşallah başarılı olur da zarara uğramam. Şuanda Kafkas Türkiye'nin bir numaralı tayı" diye konuştu.TİGEM Mehmet Halis Bilden, "Bugün 7'incisi olan son satışımızı gerçekleştirdik. Karacabey Tarım İşletmemizin 16 tane safkanının satışa çıkardık. Gerçekten de bu yılın en iyi satışı oldu. Toplamda 3 milyon 830 bin liraya sattık. Ve 240 milyon ortalamayla taylarımızı sattık. Bir çok müşterilerimiz buradaydı ama en iyi müşterimiz olan Arif Kurter bey hasılatımızın yüzde 50'sinden daha fazlasını atlara yatırım yaptı. Bizim için bu atların yarışlarda çok iyi derecelere girmesi" ifadelerini kullandı.Toplamda en yüksek ücreti ödeyen Arif Kurter ise, "Bizde hem yarış atı yetiştiriciliği hem de bakanlığımızın yetiştirdiği atlarla faaliyet gösteriyoruz. Çok güzel safkanı Arap Atı yetiştiriliyor. Bizlerde buna destek vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...