Erdoğan'dan ODTÜ tepkisi 'Ben istemiyorum olmayacak tavrı yanlış'

Erdoğan'dan ODTÜ tepkisi 'Ben istemiyorum olmayacak tavrı yanlış'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan Ankara'da bir alışveriş merkezinin açılışında ODTÜ olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan, "Milli irade karşısında herkes boynunu eğmek zorundadır. Biz samimi her eleştiriyi dikkate alırız" dedi. "Sandıktan çıkan çoğunluğun, azınlığa her şeyi dayatma hakkına sahip değil, azınlıkta olan da çoğunluğa saygı duymalı" diyen Erdoğan, "Ben istemiyorum yapmayacaksın' demek demokratik bir tavır, özgürlükçü bir tavır, başkasının haklarına saygılı bir tavır değil; baskıcı, otoriter, bencil ve faşizan bir tavırdır. Ben yaptım' tavrı ne kadar yanlışsa 'ben istemiyorum olmayacak' tavrı da o kadar yanlıştır. O kadar faşizandır.Milli irade karşısında herkes boynunu eğmek zorundadır. Biz samimi her eleştiriyi dikkate alırız. Bize oy versin ya da vermesin herkesin talebini önemseriz. Ancak demokrasilerde bunun bir dili ve üslubu var. Herkesten bu demokratik kütürü sergilemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.,
'ANKARA'DA YEŞİL ALAN ARTTI'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının ciddi oranda arttığına işaret ederek, "Bizi yeşile, çevreye tabiata adeta hasım gibi göstermek herhalde çok büyük bir adaletsizlik olur. Yapılan eleştirilerin, yapılan eylemlerin ardında çevre duyarlılığı, öyle bir şey yok. Farklı bazı niyetlerin olduğunu biz de görüyoruz. Aziz milletimiz de çok iyi görüyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...