Zengin çocuklarında obezite sorunu artıyor

Zengin çocuklarında obezite sorunu artıyor

SAĞLIK Haberleri

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özellikle zengin ailelerin çocuklarında obezite sorununun giderek artmakta olduğuna dikkat çekildi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ve Ayakta Teşhis, Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSADER) işbirliğinde düzenlenen 1. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu, 130 katılımcı ile Antalya'da başladı. AYSADER Başkanı Dr. Ramazan Kürşad Özdemir, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı toplumlar oluşturmak amacıyla insanları bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bu doğrultuda ilk defa Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi sempozyumu düzenlediklerini dile getiren Özdemir, obezitenin Türkiye ve dünya açısından ciddi bir tehlike olarak görüldüğünü vurguladı. Türkiye'de obezite sorununun yüzde 15'lere, dünyada ise yüzde 35'lere ulaştığını belirten Özdemir, "Bunlar çok büyük rakamlar. Çünkü obezite arttıkça, farklı hastalıkların, iş gücü kaybının ve bunlara bağlı problemlerin de artacağı demektir" diye konuştu. Sağlık Bakanlığının obeziteye karşı savaş açtığını söyleyen Özdemir, ülke genelinde obezitenin önüne geçebilmek için her fırsatta toplumun bilgilendirildiğini kaydetti. 3 gün sürecek sempozyumda, obezitenin sebepleri ve obeziteden doğacak problemleri değerlendireceklerini anlatan Özdemir, "Sempozyumda çıkacak sonuçlar, ülkemizde obeziteyi önleme adına ışık tutacak bir çalışma olacak" diye konuştu.
Özdemir, böyle bir sempozyumu eğitim sendikası ile yapmanın da son derece önemli olduğunu bildirdi.
Varlıklı ailelerin çocuklarında obezite tehlikesi
DES Başkanı Gürkan Avcı da ülke genelinde çocukların ve ergenlerin eğitimleri ile ilgili akademik konular tartışıldığını ve genellikle eylem ve ücret konularıyla ön planda olan sendikaların eğitim alanlarında da aktif olması gerektiğini belirtti.


Bu doğrultuda eğitim sendikası olarak toplumu tehdit eden obeziteye karşı mücadele konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini ve AYSADER işbirliğinde sempozyumu düzenleme kararı aldıklarını anlatan Avcı, "Obezite çocuklarımızın açısından çok ciddi bir tehlike olmaya başladı. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özellikle varlıklı ailelerin çocuklarında obezite sorunu giderek artmakta. Ülkemizin önünde duran en ciddi tehlikelerden birisi de obezitedir. Eğitim sendikası olarak biz de toplumu bu alanda bilinçlendirmek istedik" dedi.


Cumartesi gününe kadar devam edecek sempozyumda, 38 konuşmacı obezite, nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında sunum yapacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...