Polis'in uyarısını dikkate almadı, 300 metre sonra olanlar oldu

/ Kaynak: CHA
Polis'in uyarısını dikkate almadı, 300 metre sonra olanlar oldu

YAŞAM Haberleri  / CHA

Emniyet kemeri uygulamasında polis memurları sürücüleri uyardı, 300 metre ilerde bekleyen başka bir ekipse uyarıları dikkate almayan sürücülere ceza yazdı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Yaklaşık iki saat süren uygulamada ekipler iki ayrı noktada bekledi. İlk ekip, sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. İkinci ekip ise aynı sürücüleri yaklaşık 300 metre ileride yeniden durdurarak yapılan uyarıların dikkate alınıp alınmadığını denetledi. İlk uyarıda emniyet kemerini takan çok sayıda sürücünün, kısa süre sonra kemeri çıkarttığı belirlendi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere ekipler 77 TL ceza kesti. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, Karayolu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu'nca 2013-2014 yılının Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Yılı ilan edilmesi nedeniyle il genelinde iki aşamalı 'Emniyet Kemeri Kullanımı ve Denetimi' planlaması yapıldığını belirtti. İki aşamalı bu plan doğrultusunda bilinçlendirme amaçlı 66 bin 151 araç sürücüsü ve yolcusuna ulaşıldığını aktaran Telli, "İkinci aşamada emniyet kemeri kullanımının etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, aynı güzergahtaki bir noktada sürücüler emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıldıktan sonra, aynı güzergahta bulunan diğer görevliler sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadığının kontrolünü yapmaktadır. Amacımız ilimizde tüm araç sürücülerinin yüzde yüz emniyet kemeri kullanımını sağlamaktır." dedi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...