Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li Kart'tan, 60 madde yorumu

CHP'li Kart'tan, 60 madde yorumu

Politika Haberleri

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Bir taraftan komisyon orada 4'lü olarak çalışmasını devam ettirsin, 'biz AKP olarak yasalaşma aşamasında 2'li ya da 3'lü ilişkiler içinde bunu götürelim' demek kabul edilemez." dedi. nbsp;TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun uzlaştığı 60 maddenin yasalaştırılması önerisi ile ilgili bir soru üzerine Kart, ağırlıklı olarak temel hak ve özgürlükler ile yargı üzerine bir şekillenmenin olduğunu söyledi. O maddeler üzerine bir anayasanın yapılamayacağını kaydeden Kart, "İdareyle ilgili bir maddelik metin ortaya çıkmış. Belki 20 tane daha madde var. O bir maddeyi tek başına getiremezsiniz. Getirmenizin pratik bir anlamı yok. Bölüm olarak getirmek gerekiyor." diye konuştu. nbsp;Yeni anayasa ile ilgili ne yapılacaksa 4 partinin de mutabakatının aranması gerektiğini ifade eden Kart, "Bir taraftan 'efendim komisyon orada 4'lü olarak çalışmasını devam ettirsin, biz AKP olarak yasalaşma aşamasında 2'li ya da 3'lü ilişkiler içinde bunu götürelim' demek kabul edilemez." dedi. nbsp;
AK Parti'nin samimi olmadığını ileri süren Kart: "O zaman sen 2'li ya da 3'lü bir yasalaşmayı yapacaksan, teklif aşamasını o şekilde yapacaksan o komisyonun orada devam etmesi mümkün olabilir mi? Yani AKP bu noktada samimi değil." şeklinde konuştu. Başkanlık taslağının halen ortada durduğunu dile getiren Kart, "O taslak nedeniyle neresinden bakarsanız 40 maddenin müzakeresini yapamıyoruz." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...