Standart Poor's'tan Avrupa şirketlerine uyarı

/ Kaynak: AA
Standart Poor's'tan Avrupa şirketlerine uyarı

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S P, ülke notlarına yönelik risklerin Avrupa şirketleri için endişe kaynağı olduğunu bildirdi.

S amp;P'den yapılan açıklamada, Avrupa için 2013 ekonomik büyüme tahminlerinin güncellendiği belirtilirken, 17 üyeli Avro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 0,7 oranında daralacağının öngörüldüğü kaydedildi. nbsp;Açıklamada, İngiltere'nin 2013 yılında yüzde 1,5 oranında, İsviçre'nin ise yüzde 1,7 oranında büyüme kaydedeceğine yer verildi. Fransa ekonomisinde büyüme oranının bu yıl sıfır olacağı ifade edilen açıklamada, Almanya'nın ise yüzde 0,5 oranında yavaş büyüyeceği öngörüldü. Açıklamada, İtalya ekonomisinin bu yıl yüzde 1,8 oranında, İspanya'nın ise yüzde 1,5 oranında daralmasının beklendiği açıklamada, "2014 yılında, Avro Bölgesi yüzde 0,9 büyüme kaydederken, İngiltere ve İsviçre'nin daha hızlı genişlemesini bekliyoruz. İşsizlik oranı, İngiltere ve İsviçre'de gelecek yıl ılımlı iyileşmeler gösterecek ama yavaşça azalmasından önce yükselmesi nbsp;bekleniyor" denildi. İtalya'nın Temmuz 2013'te notunun düşmesinin, özellikle finans sektöründeki bazı İtalyan firmalarının da notunun düşmesine yol açtığına işaret edilen açıklamada, "Toplamda 2013'ün üçüncü çeyreğinde 19 İtalyan firmasının notu nbsp;düşerken, sadece 1 İtalyan firmasının notu yükseldi. S amp;P Avro Bölgesi'nde, üçüncü çeyrek boyunca, içerisinde İtalyan şirketlerinin de bulunduğu 38 kurumsal şirketin notunu düşürürken, 21 tanesinin notunu yükseltti" ifadelerine yer
verildi.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...