FEDAŞ işçilerinin grevi bitti

/ Kaynak: DHA
FEDAŞ işçilerinin grevi bitti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'de AKSA Elektrik'e ait Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) çalışan ve 38 gündür grevde bulunan 100 işçi işverenle anlarak grevlerini sonlandırdı

Tunceli'de AKSA Elektrik'e ait Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) çalışan ve 38 gündür grevde bulunan 100 işçi işverenle anlarak grevlerini sonlandırdı. nbsp;Tunceli'deki elektrik dağıtımını üstlenen FEDAŞ'ta çalışan 100 işçi özlük haklarının düzeltilmesi ve ücretlerinde artış yapılması için 38 günden bu yana devam ettirdikleri grev sonunda işveren ile anlaşarak bugün işbaşı yaptı. İşçiler, kent merkezinde bugün yaptıkları açıklamada işverenle anlaşmaları üzerine grevlerine son verdiklerini ve iş başı yaptıklarını söyledi.
DİSK'e Bağlı Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, işçilerin direnerek haklarını kazandıklarını ve her alanda direnişin şart olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Uzun bir süredir dineşite olan Dersim FEDAŞ işçileri hak ettikleri ücreti alamıyorlardı. Direnişimiz bugün son bulmuştur. İşverenimiz AKSA şirketi ile yapılan görüşmeler sonucunda ücretlerde gerekli artış yapılmıştır. Buna göre, arıza onarım işinde çalışan işçilere ortalama yüzde 24, büro elemanı olarak çalışan arkadaşlara yüzde 10, elektirik açma kesme ve sayaç okuma hizmetlerinde çalışan işçi arkadaşlarımız da yüzde 7 oranında zam verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu yönlü anlaşmaya varılması nedeniyle 38 günden bu yana devam eden grevimiz son bulmuştur. Bu direnişimizde bizleri hep destekleyen ve yanımızda olan başta Dersim halkı olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Bizim grevimiz nedeniyle mağdur olan halkımız biliyordu ki, bizim şartlarımız çok kötüyde ve onların da bizi desteklemeleri bizi başarıya götürdü. Hak verilmez alınır ilkesi ile bir mücadelemizde kazanım ile sonuçlanmıştır."
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...