PFDK ceza yağdırdı

/ Kaynak: AA
PFDK ceza yağdırdı

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Yumlu'ya 3 maç ceza verdi.

Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, ligin 8. haftasında Sivasspor ile yaptıkları maçın 62. dakikasında kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen Yumlu'ya, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç ceza verildi. Trabzonsporlu futbolcu, men cezasının yanı sıra 13 bin lira da para cezası aldı. Sivasspor Kaleci Antrenörü Murat Göksu da aynı maçta müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 13 bin lira ile cezalandırıldı. Kurul, ligin 8. haftasında yapılan maçlardaki sportmenliğe aykırı hareketler, taraftar olayları ve talimatlara aykırılık gibi çeşitli nedenlerle Kardemir Karabükspor'a 10 bin 500 lira, Bursaspor'a 30 bin lira, Kayserispor'a 13 bin 500 lira, Gaziantepspor'a 10 bin lira, Gençlerbirliği'ne de 9 bin lira ceza kesti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), disiplin ihlalleriyle ilgili teknik adam, idareci, futbolcu ve kulüplere çeşitli cezalar verdi. Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, PFDK'nın verdiği cezalar şöyle:


15 gün hak mahrumiyeti: Harun Dokgöz (Kırıkhanspor yöneticisi).
6 maç: Hıdır Özdemir (Payas Belediyespor 1975).
3 maç: Muhammed Özdin (Karşıyaka), Oladele Godwin Olorundare (Tavşanlı Linyitspor), Vahit Yaşar (Silivrispor), Hüseyin Bak (Darıca Gençlerbirliği).
1 maç: İhsan Okay (BUGSAŞ Spor), Özgür Atalay (Pazarspor kaleci antrenörü).
6 bin 750 lira: Denizlispor.
6 bin 500 lira: Muhammed Özdin (Karşıyaka), Oladele Godwin Olorundare (Tavşanlı Linyitspor).
4 bin 500 lira: Şanlıurfaspor.
4 bin lira: Yeni Malatyaspor.
3 bin 500 lira: Harun Dokgöz (Kırıkhanspor yöneticisi).
3 bin lira: Özgür Atalay (Pazarspor kaleci antrenörü), Hıdır Özdemir (Payas Belediyespor 1975).
2 bin 100 lira: BUGSAŞ Spor, Ankaragücü, Alanyaspor, Altay, Tepecikspor.
2 bin lira: Silivrispor, Beylerbeyispor, Erzincan Refahiyespor, Gölcükspor, Yeni Diyarbakırspor.
Bin 800 lira: Darıca Gençlerbirliği.
Bin 500 lira: Hüseyin Bak (Darıca Gençlerbirliği).
Bin 200 lira: Çorum Belediyespor, Yimpaş Yozgatspor.
Bin 100 lira: Vahit Yaşar (Silivrispor).



SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...