İstanbul'un durakları akıllandı

/ Kaynak: İHA
İstanbul'un durakları akıllandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

CeBİT Bilişim Fuarı'na katılan Kadir Topbaş, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a akıllı durakları tanıttı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen CeBİT Bilişim Fuarı'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, fuara katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a İBB tarafından hizmete koyulacak akıllı duraklar ile ilgili bilgi verdi. Akıllı duraklar sistemi hakkında bilgi veren Topbaş, şunları söyledi: "Akıllı duraklar şu demektir. Siz şimdi buradan bir yere gitmek istiyorsunuz. Hemen tabletinizi, telefonunuzu açıyorsunuz. En yakın durağı size gösteriyor. O en yakın durağı, kaç dakika sonra hangi otobüsün geleceğini görüyorsunuz ve ona göre gidiyorsunuz. Durakta beklemiyorsunuz. Zamanı çok daha doğru kullanma dönemi hatta evden çıkmadan bu otobüs hatlarını, en yakın durağı ve hangi otobüsün kaç dakika sonra geleceğini görüyorsunuz." Akıllı durakların engellilere de kolaylık sağlayacağını belirten Topbaş, "Otobüs duraklarına bir engelli geldi. Dokunuyor ben buradayım diyor. Otobüs şoförü bunu görüyor. Diyor ki biraz sonra gideceğim durakta engelli birisi var ben ona göre yanaşayım, dikkat edeyim diyor" dedi. Başkan Topbaş'ı tebrik eden Egemen Bağış, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi vakit, nakittir diyor ve insanların vaktini değerlendirecek çabaları ortaya koyuyor. İnovasyon budur" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetin önündeki engelleri kaldırıyor" diye konuştu.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...