FED'den sıkı likidite kuralları geliyor

/ Kaynak: AA
FED'den sıkı likidite kuralları geliyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed, büyük bankalara yeterli nakit bulundurma, devlet tahvilleri ve diğer yüksek kaliteli varlıkları bünyesinde tutma önerisinde bulundu.

2008 mali krizle birlikte ağır sıkıntı dönemine giren bankacılık sistemi ilk kez "likitide" gereksinimlerine maruz kaldı. Likitide bankalara hızlı nakit erişimi imkanı sağlıyor.

Fed'in açıklamasına göre, halk bankalar için daha güçlü uluslararası standartlar içeren kurallar üzerinde 90 güne kadar görüş bildirebilecek. Kuralların uygulanmasına Ocak 2015'de başlanacak. Gereksinimler finansal krizden sonra kongre himayesi altına alındı. Yeni düzenlemelerin bir kısmı sermayesi 50-250 milyar dolar aralığında olan bankalar için daha az sıkılaştırmayı da içeriyor.

Yüzlerce ABD bankası kriz sırasında hükümetin kurtarma operasyonu aldı. Bunlar arasında JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America ve Wells Fargo dahil olmak üzere en büyük finans şirketleri bulunuyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...