Suriyeli öğrenciler ders başı yaptı

/ Kaynak: AA
Suriyeli öğrenciler ders başı yaptı

YAŞAM Haberleri  / AA

İç savaştan kaçarak çadır kente yerleşen Suriyeli ailelerin 1. sınıfa giden çocukları, kendileri için yapılan prefabrik okulda eğitim öğretime başladı.

Yaklaşık 17 bin Suriyelinin barındığı ve 5 bin 630 öğrencinin bulunduğu çadır kentte, okula bu yıl başlayan 700 öğrenci için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından prefabrik okul yaptırıldı. 30 öğretmen ve 1 idareciyle eğitim verilmeye başlananan okulda, 1. sınıf öğrencileri ders başı yaptı. Ağustos ayında yapımına başlanan 650 metrekare alanda kurulan okulda, 12 derslik, bir idareci ve bir öğretmenler odası bulunuyor.

Öğrencilerden Türkiye'ye teşekkür
Prefabrik okuldaki öğrenciler ise AFAD yetkililerine teşekkür etti. Suriyeli öğretmen Rama Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak bir ortama kavuştuklarını söyleyerek, "Türk devletine çok teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadılar bütün eksiklerimizi gidermeye çalışıyorlar. Böyle bir okulda bulunmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Öğrencilerden Ammar Sayid ise okulun açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Meryem İbrahim de okulun açılmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek, Türk hükümetinin kendilerine sağladığı imkanlar sayesinde öğrencilerin son derece güzel ve çağdaş imkanlarla eğitim aldığını ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...