Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Uşak'ta başladı

/ Kaynak: AA
Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Uşak'ta başladı

YAŞAM Haberleri  / AA

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve 17 ülkeden 46 sporcunun katıldığı Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası açılış töreniyle başladı.

Uşak Belediyesi önünde düzenlenen törende mehteran ekibi ile halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Şampiyonaya katılan sporcuların atlarıyla İsmetpaşa Caddesi'nde gerçekleştiridiği kortej yürüyüşünün ardından Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Merkezi Cirit Sahası'nda cirit müsabakası yapıldı. Karşılaşmanın ardından şampiyonaya katılan sporcular tek tek takdim edilirken, sporcular at üzerinde ok atma, mızrak kullanma ve değişik savaş sanatlarıyla ilgili gösteriler sundu. Dünya Atlı Okçuluk Federasyonu Başkanı Kim Yang Sup organizasyonun kusursuz ilerlediğini belirterek, "Yarın Akse Çamlığı'nda müsabakalar başlayacak. Üç gün sürecek müsabakaların ardından şampiyona sona erecek" dedi. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da şampiyonaya katılan sporcuları en iyi şekilde ağırlamak istediklerini ifade ederek, şampiyonanın ilerleyen yıllarda da Uşak'ta yapılmasını sağlamak istediklerini vurguladı. Açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ile Avrupa Atlı Okçuluk Federasyonu Koordinatörü Abdülmecit Srey de katıldı.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...