Başbakan Yardımcısı Arınç Bosna Hersek'te

/ Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Arınç Bosna Hersek'te

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yeşilay Cemiyetinin Bosna Hersek temsilciliğinin kurulması için protokollerin imzalandığı törene katıldı.

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa şehrinde bulunan Zenitsa Oteli'ndeki törene, Arınç'ın yanı sıra, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, Yeşilay Bosna Hersek Temsilcisi Recep Çauşeviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, siyasetçiler, akademisyenler ve konuklar katıldı.

Yeşilay Cemiyeti Başkanı Karaman, Yeşilay'ın kurulduğu günden bugüne, halk sağlığı alanında toplumsal faaliyetler gerçekleştirdiğini ve sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere, genç nesillere musallat olan her türlü kötü alışkanlıkla bilimsel metotlar kullanarak mücadele ettiğini belirtti. Karaman, geçen yıl göreve başlayan Yeşilay Cemiyeti yönetiminin, Yeşilay'ın faaliyetlerini ihraç etmeye başladığını ve bu kapsamda Filistin'in ardından Bosna Hersek'e de Yeşilay temsilciliği açmaya karar verdiklerini söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Bosna Hersek Temsilciliği görevini üstlenen Recep Çauşeviç, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın da ziyaretine denk gelen güzel bir günde bu görevi üstlenmekten onur duyduğunu kaydetti. Bosna Hersek Yeşilay Cemiyeti temsilciliğinin açılmasının ilk adımı olan protokollerin imzalanmasının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Yeşilayın köklü bir cemiyet olduğunu belirterek böylesi güzel bir olaya tanık oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

İçki, uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıkların son yıllarda toplumu adeta bir kanser hücresi gibi kemirdiğini kaydeden Arınç, ''Sadece Türkiye ya da Bosna Hersek değil, bütün insanlık geleceğini bu hastalıklar içerisinde tüketmeye başladı. Dolayısıyla bizler Türkiye'de, Sayın Başbakanımızın da talimatıyla Yeşilayı daha da güçlendirmek, faaliyetlerini her köşeye ulaştırmak ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracak çalışmaları yapmak üzere görevlendirdik. Yeşilay görevini yapıyor. Eminim, Bosna'da da aynı ihtiyaç duyulacak ve Recep Bey elinden gelen çalışmaları yapacaktır'' diye konuştu.

Arınç, temasları kapsamında ayrıca, Zenitsa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevad Zeçiç'i makamında ziyaret etti. Daha sonra, Felsefe Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne geçen Arınç, burada Türkçe öğrenen öğrencilerle sohbet etti. Arınç, fakülte içinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi işbirliğinde kurulan Fethi Gemuhluoğlu Kütüphanesinin de açılışını yaptı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Bosna Hersek ziyaretinin ikinci gününde Mostar kentinde temaslarda bulunacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...