Bu otomobiller kalp atışlarınızı izliyor

Bu otomobiller kalp atışlarınızı izliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Otomobil sektöründe ki yenilikler gün geçtikçe artıyor yeni teknolojilerle birlikte kaza oranları ve tehlikeler düşürülmeye çalışılıyor.

Bundan sonra otomobiller kalp atış hızını dinleyip, şekerinizi kontrol edebilecek.2015 yılında Türkiye'de satışa sunulan Ford modellerinde yer alacak bu teknolojiyle birlikte sürücü riskli durumlarda uyarılacak. 24-27 Ekim arasında İstanbul'da düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na katılacak olan şirket, 'Kalp Atışı Kontrol Sistemi', 'ECG Kalp Atış Hızını İzleyen Koltuk' ve 'Glikoz Seviyesi Takibi' gibi teknolojileri otomobillerine entegre etmeye hazırlanıyor. Kalp atış hızının anlaşılması için ECG sürücünün koltuğunun sırt kısmındaki 6 adet elektrot yardımı ile bu takibi yapıyor. Bu 6 nokta tıpkı kalp ritmini ölçen EKG cihazı gibi çalışıyor ve kalp ritminde ya da tansiyonda bir değişiklik olursa tespit edip, sürücüyü uyarıyor.Bununla birlikte yolcuların şeker seviyesi de takip edilebiliyor. Seyahat esnasında ölçüm cihazı, Ford SYNC sistemi ile bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor ve topladığı bilgileri araca aktarıyor. SYNC üzerinden şeker seviyesindeki düşüşleri aracın içindeki monitörden sürücüye bildiren sistem, olası düşüşlerde problemlere en kısa sürede önlem alınmasını sağlıyor. Bu sistem Türkiye'de de 2015 yılında araçlarda yer almaya başlayacak. Ayrıca Microsoft ile geliştirilen MyFord Touch SYNC ile araç içerisinde araç sahibi ve araçta seyahat edenler sosyal ağlardan mail takibine birçok sisteme bağlanabiliyor, kendi kişisel Wi-Fi ağına sahip olabiliyor.(uzmanabi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...