Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor bu güne nasıl geldi, maç maç Avrupa yolculuğu

/ Kaynak: AA
Trabzonspor bu güne nasıl geldi, maç maç Avrupa yolculuğu

SPOR Haberleri  / AA

Bordo-mavili takım, Avupa Kupaları'ndaki bu sezon yenilgi yüzü görmeyerek 9'uncu maçında 7'nci galibiyetini elde etti.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu üçüncü maçında Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenen Trabzonspor, Avrupa'da bu sezon durdurulamıyor Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımını çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimine bu sezon başlayan teknik direktör Mustafa Akçay, 9 maç sonunda yenilgi yüzü görmeyerek Avrupa'da namağlup teknik adam olma özeliğini sürdürdü. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundan itibaren bu sezon başladığı Avrupa serüveninde tarihinde ilk kez gruplara kalma başarısı gösterirken grupta da iddialı bir konuma ulaştı. Karadeniz ekibi Akçay yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0'lık beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımı deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı. Gruptaki ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ikinci maçta sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Bu akşam da Legia Varşova'yı 2-0 yenen Karadeniz ekibi, gruptaki liderliğini sürdürdü.

-Janko 338 gün sonra gol attı
Trabzonspor'da bu sezon ilk kez ilk 11'de forma şansı bulan Marc Janko, bordo-mavili takım formasıyla gol özlemini sonlandırdı. En son 2012-2013 futbol sezonun 17. haftasındaki Orduspor deplasmanında gol atan Janko, 338 gün sonra gol kaydetti.


-Avrupa'daki maçlar
Trabzonspor'un Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:


Trabzonspor:-Derry City................: 4-2
Derry City- Trabzonspor................: 0-3
Dinamo Minsk-Trabzonspor...........: 0-1
Trabzonspor-Dinamo Minsk..........: 0-0
Kukesi-Trabzonspor.....................: 0-2
Trabzonspor-Kukesi......................: 3-1
Apollon Limassol-Trabzonspor......: 1-2
Lazio-Trabzonspor........................: 3-3
Trabzonspor-Legia Varşova..........: 2-0


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...