Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail ve Filisitin savaşı Twitter'a taşındı

İsrail ve Filisitin savaşı Twitter'a taşındı

DÜNYA Haberleri

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları'nın twitter hesabından attığı tweete İsrail Basın Sözcüsü Lerner cevap verdi.

Hamas'ı "terör" örgütü olarak gören İsrail, Filistin sorununun çözümünde şimdiye kadar bu örgütü muhatap almıyordu. Ancak sosyal medyadaki hızlı dönüşümün İsrail ordusu ile Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nı da etkiledi. Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, İsrail ordusu ile Hamas'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden iletişim kurdukları ve karşılıklı mesajlarını buradan verdikleri ortaya çıktı. Geçtiğimiz Salı günü İsrail ordusu dış basın sözcüsü Peter Lerner, Twitter'daki hesabında 2012 yılındaki otobüs saldırısına ismi karışan bir Filistinliye Batı Şeria'da düzenledikleri ve ölümle sonuçlanan operasyonu savundu. Lerner'ın söz konusu tweetine kısa bir süre sonra cevap Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan geldi. Hamas'ın askeri kanadı, İsrailli sözcü Lerner'a Twitter üzerinden verdiği cevapta, Filistin'i özgürlüğüne kavuşturana kadar kutsal savaşlarına devam edeceklerini belirtti. İzzeddin El Kassam Tugayları'nın bu tweetine, İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner, "İsrail burada kalmaya devam edecek" sözleriyle cevap verdi. İki düşman arasındaki tweetlerde "#Palestine" ve #Zionists" hashtagleri kullanıldı.
İLK KEZ İLETİŞİM KURDULAR nbsp;
İsrail ordusu ile Hamas, birbirlerine mesaj vermek için sosyal medyayı ilk kez kullanmıyor. Geçtiğimiz yıl İsrail ordusu Twitter üzerinden Hamas'a gönderdiği mesajda üst düzey yetkililerinin hedef alınacağını belirtmişti. Ancak geçtiğimiz Salı günü ilk kez iki taraf, sosyal medya üzerinden doğrudan iletişim kurarak, birbirlerine cevap yazdı.
'ONLAR BANA ULAŞTI BEN DE CEVAPLADIM' nbsp;
Wall Street Journal'a konuşan İsrail ordusu dış basın sözcüsü Peter Lerner, Hamas'a doğrudan cevap vermesinin nedenini sosyal medyanın gücüne bağladı. Sosyal medya takipçilerinin iki tarafın savunduğu tezleri görmek istediğini belirten Lerner, "Sosyal medyanın muhteşemliği burada. Çok basit bir şekilde bağlantı kurabiliyorsunuz. Onlar bana ulaştı, ben de cevapladım" dedi. Filistin'in Gazze bölgesinde yönetimde bulunan Hamas, İsrail, ABD, Kanada, Avrupa Birliği ve Japonya'nın terör örgütü listesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...