CSKA Moskova'dan Toure'ye ırkçılık iddialarına yalanlama

CSKA Moskova'dan Toure'ye ırkçılık iddialarına yalanlama

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi maçında CSKA Moskova taraftarlarının Yaya Toure'ye ırkçılık yaptığı iddialarına kulüpten yalanlama geldi.

CSKA Moskova, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında karşılaştıkları Manchester City'nin kaptanı Fildişi Sahilli futbolcu Yaya Toure'nin ırkçı saldırıya uğradığına ilişkin iddiaları yalanladı. CSKA Moskova Kulübü'nden yapılan açıklamada, maç esnasında Toure'ye karşı tribünlerden ırkçı tezahürat yapıldığı iddiası reddedilerek, "Toure dışında kimse hiçbir şey duymadı" ifadesi kullanıldı. Toure, Manchester City'nin 2-1 kazandığı maçta ırkçı saldırıya maruz kalması gerekçesiyle hakeme şikayette bulunmuş ve hakemin şikayetini dikkate almadığını ileri sürmüştü. Bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşadığını ve çok sinirlendiğini vurgulayan Toure, UEFA'nın CSKA Moskova'ya saha kapatma cezasını vermesi ve hakem Ovidiu Hategan'ın görevi bırakması gerektiğini ifade etmişti. Toure'nin bu sözleri dünya basınında yer alırken, Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği de (FIFPro) Manchester City futbolcusuna destek mesajı yayımladı. Mesajda, "Hakeme uyarılarda bulunan oyuncunun bu eyleminin ardından güvenlik amiri ile bu konuyu konuşması ve UEFA protokollerinde belirtildiği gibi stadyumda uyarı anonsu yaptırması gerekirdi" denildi. Öte yandan Manchester City Kulübü, konu hakkında UEFA'ya resmi şikayette bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...