Karadeniz Fırtınası Legia'yı da yuttu

Karadeniz Fırtınası Legia'yı da yuttu

SPOR Haberleri

Trabzonspor, Legia Varşova galibiyetiyle ikinci tur için büyük bir avantaj sağlarken, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Nazar değmesin Trabzonspor'a. Karadeniz Fırtınası Avrupa'da güzel işler yapıyor bu sezon. Elemelerdeki 6 maçın 5'ini kazanarak yenilgisiz geldiği gruba dış sahada Apollon galibiyetiyle başlayıp evinde Lazio'yu elinden kaçıran temsilcimiz; Legia galibiyetiyle moraline ve puanlarına ayar çekti bir güzel. Çok koşan, dinamik orta sahaya sahip Polonya ligi liderinin bu bölgesini iyi analiz etmiş Reşit Akçay hoca. 2 numaralı bölgede oyalamadı topu temsilcimiz; çizgilerdeki Adrian-Olcan'a veya Janko-Henrique'ye dikine, aniden indirdiler meşin yuvarlağı. Zira ağır Legia defans bloğunun açık vereceği belliydi. Bu yüzden olacak ki, Akçay çift forvet yayıldı sahaya. O halde orta blokta enerji tüketmenin alemi yoktu. Nitekim gol de böyle geldi. 7'de Malouda üç Legialı oyuncuyu bir anda düşürdü oyundan, Henrique'ye uzattı topu; sambacının pasında altı pastaki karambolde Janko ağları havalandırdı: 1-0. Uzun süredir bırakın golü on bire bile hasret kalan Janko mutluluktan uçuyor ve tribünleri de uçuruyordu şimdi. İki maçını kaybetmiş olan Legia asılmaya başladı maça. Günaydın derler adama... Brzyski ve liginin 7 gollü oyuncusu Dvalishvili'nin vuruşları zorlamadı bile Onur'u. nbsp;İkinci 45'te yine aşırı yaslandı geriye Trabzon. Yine diyorum zira; ister istemez yürek yangınımız Lazio maçı geldi aklıma. 3-1'den sonra yediğimiz goller de böyle 'aşırı defansif' oyunumuzun sonucuydu ve iki altın puan uçup gitmişti. Henrique'nin 58'deki Bosingwa patentli ortada altı pastan kaçırdığı gole o da biz de inanmakta zorluk çektik. Son çeyrekte (dk.77) öyle bir an vardı ki donup kaldık, nefes alamadık bir an için. Broz altı pastan abandı Onur devleşti; ardından Furman çıkardı bazukasını ama bir büyük kaleci vardı Trabzonspor'un kalesinde. 82'deki Olcan'ın frikiğinde Mustafa Yumlu'nun yükseldiği ama dokunamadığı top doğruca filelere gitti: 2-0. Futbolun bir gerçeği var. Hiç olmazsa iki şeyden birini iyi yapmalısınız. Ya hücum veya defans. Bordo-mavililer dün defansı genel anlamda iyi yaptı. G.Saray'ımızdan sonra Trabzonspor'umuz da sevince boğdu bizi. Buna ne kadar da ihtiyacımız vardı ülke olarak. Helal olsun sizlere; böyle devam çocuklar... nbsp;
ÖMER ÇETİN ENGİN

nbsp;Karadeniz Fırtınası Legia'yı da yuttu
KUSURSUZ FIRTINA
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Polonya temsilcisi Legia Varşova'yı 2-0 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.
Bordo-mavililer, 23 Şubat 2012'de Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında deplasmanda aldığı 4-1'lik mağlubiyetin ardından Avrupa'da yenilgi yüzü görmüyor. Bu tarihten itibaren oynadığı 11 maçta sahadan 7 galibiyet, 4 beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadığı 9 maçta da 7 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.
UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Derry City'yi Avni Aker'de 4-2 mağlup eden bordo-mavililer, deplasmanda rakibini 3-0'la geçti. 3. Ön Eleme'de Dinamo Minsk ile eşleşen Trabzonspor, deplasmandan 1-0 galibiyetle dönerken, kendi sahasındaki 0-0 beraberlikle Play-Off turuna yükseldi. Play-Off'ta Kukesi'yi deplasmanda 2-0 yenen bordo-mavililer, Avni Aker'de 3-1'lik galibiyetle tarihinde ilk defa gruplarda oynamaya hak kazandı. J Grubu'nun açılış maçını Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynayan Trabzonspor, Apollon Limassol'u 2-1 yendi. Ardından Lazio ile kendi sahasında karşılaşan Karadeniz ekibi, üç puana çok yaklaştığı maçtan son dakikalarda yediği gollerle 3-3 beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, dün de Legia Varşova'yı 2-0 mağlup ederek Avrupa'daki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.
Akçay'ın öğrencileri, bu sezon sahasında oynadığı 4 Süper Lig maçında da yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, Aker'de Çaykur Rize'yi 2-1, Karabük'ü 1-0, Torku Konya'yı 2-0 yenip, Sivassporla 0-0 berabere kaldı.
gt; Gökmen ŞAHİN

Gruptan çıkmak için 10 puan yeterli olur
Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay, Kadir Özcan'ın vefatı dolayısıyla çok üzüntülü oldukları bir günde önemli bir maça çıktıklarına vurgu yaparak, "Yüreklere su serpen bir sonuç aldık" sözlerini kullandı. Gruptan çıkma ihtimalini yükselttiklerini belirten Akçay, "Diğer maçın berabere bitmesi iyi oldu. 10 puan gruptan çıkmaya yeterli olacak gibi görünüyor" tespiti yaptı. Basına sitem eden Akçay, "Bu çocuklar Trabzonspor'u iyi temsil etmek için onurlarıyla çalışıyor. Taraftarın gözünde çıtayı yükseğe koyup uyumsuz bir ortam sağlanıyor" şeklinde konuştu..

SİFTAHINI YAPTI
Janko: Adımı haykırdılar
Çok sıkıntılı aylar geçiren Marc Janko 248 gün sonra bordo-mavili takımda ilk 11'de forma giydi ve 338 gün sonra da golünü attı. En son geçen sezonun 22. haftasındaki F.Bahçe maçında oynayan ve yine geçen sezonun 17. haftasında Orduspor'a gol atan Janko, "6-7 ay oynamadım. Çok sabrettim. Hocamıza, takım arkadaşlarıma ve gol attığımda benim adımı haykıran taraftarlara teşekkür ediyorum" açıklaması yaptı.

7 yabancı ile sahaya çıktılar
Kadrosunda 9 yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay, 7 yabancı oyuncuya ilk 11'de görev verdi. Alanzinho yedek kulübesinde oturan tek yabancı olurken Colman sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. nbsp;

Onur: Büyük fırsat yakaladık
Galibiyette kurtarışlarıyla payı olan Trabzonspor file bekçisi Onur Kıvrak, "Üç puanı kaybettiğimiz Kadir hocamıza hediye ediyoruz. İyi mücadele verdik. Önemli olan puan almak. Takım halinde iyi savunma yapıyoruz, daha da iyi olacağız. Grupta lideriz, büyük bir fırsat ve avantaj yakaladığımızı düşünüyorum. Kurtardığım pozisyonlar zaten görevim. Bu şerefli, temiz forma için mücadele veriyorum" sözlerin kullandı.

Yumlu'ya üç maç ceza
PFDK, Sivasspor maçında Ziya'ya yönelik şiddetli hareketi sebebiyle Trabzonspor'un stoperi Mustafa Yumlu'ya 3 maç ceza verdi. Bordo-mavili oyuncu, sırasıyla Kasımpaşa, Elazığspor ve G.Birliği maçlarında forma giyemeyecek.

Aykut ucuz kurtuldu
Aykut Demir, sert futboluyla L. Varşova maçına damgasını vurdu. Bordo-mavili oyuncu mücadelenin ilk devrede önce rakip takım oyuncusuna dirsek attı sonra da başka bir pozisyonda ceza sahasında nbsp;Dvalishvili'yi düşürdü. 2 pozisyona da Bezborodov "devam" dedi.

Fatih Terim, Avni Aker'de
Vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın cenazesine katılan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim dünkü maçı büyük bir dikkatle izledi. Bu arada Kadir Özcan için Avni Aker'de maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Lazio yine takıldı: 0-0
Grubun diğer maçında ise Lazio deplasmanda Apollon Limassol ile 0-0 berabere kaldı. İtalyan temsilcisi, böylece Trabzonspor'dan sonra Apollon'a da diş geçiremedi ve önemli iki puan kaybı daha yaşadı.

TWITTER'DAN

Defansa yönelik nbsp;oynamasaydık 6 atardık ama neyse seviyorum seni Trabzonspor@cadilaz61 nbsp;

Trabzonspor aldığı her puanı Onur ve Mustafa'ya borçludur. Bu ikili olmasa puan hayal olur.
@enderkuyumcu

Onur'un varsa gerisi teferruattır @isko61

Trabzonspor olarak kötü oynadığımız bir maçı kazandık ya iyi oynasaydık o zaman düşünemiyorum
@cuneytarikn

nbsp;Karadeniz Fırtınası Legia'yı da yuttu



nbsp;Karadeniz Fırtınası Legia'yı da yuttu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...