Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bülent Arınç'tan 'aşk' hikayesi

/ Kaynak: CHA
Bülent Arınç'tan 'aşk' hikayesi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zenitsa Üniversitesi'nde Türk dili ve Edebiyatı bölümünde oluşturulan kütüphanenin açılışına katıldı

Bosna-Hersek temasları kapsamında dün Zenitsa Üniversitesi'ni ziyaret eden Bülent Arınç, Türk dili ve Edebiyatı bölümünde oluşturulan kütüphanenin açılışını yaptı. TİKA ve Ziraat Bankası'nın desteğiyle kurulan ve Türk fikir adamı Fethi Gemuhluoğlu'nun kütüphanede konuşan Arınç, Gemuhluoğlu'yla ilgili bir anekdotu paylaştı. nbsp;Gemuhluoğlu'nun burs vereceği öğrencileri mülakata aldığını belirten Arınç, şu ifadeleri kullandı: "Bizim gençlerimizin hali malum, ben dâhil. Şimdi şöyle bir soruyla karşılaştığınızı düşünün: 'Evladım sen hiç aşık oldun mu?' 'Aman efendim estağfirullah? Herhalde ilahi aşkı kastediyorsunuz. Haşa ben nerede, bir kıza aşık olmak' derdi bizim gençlerimiz. 'Git âşık olmayan adamdan hayır gelmez' derdi. Çocuk söyleyeceğine pişman olurdu." Bülent Arınç, "Arınç, "Bir delikanlı veya bir genç kız mutlaka âşık olmalı, bunlar güzel duygulardır." dedi. Bülent Arınç'a ayrıca Zenitsa Üniversitesi tarafından fahri hukuk doktorası tevdi edildi. Bu, üniversitenin verdiği ilk fahri hukuk doktorası oldu. Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve Zenitsa Üniversitesi'nin gelişimine yaptığı özel katkılardan dolayı Bülent Arınç'a Zenitsa Üniversitesi fahri doktora unvanı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halid Kurtoviç tarafından verildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, Bosna'daki temaslarına bugün Mostar'da devam edecek.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...