Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şans oyunları özelleşiyor

/ Kaynak: İHA
Şans oyunları özelleşiyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesine çıkması için beklenen yönetmelik, değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan şans oyunları özelleştirme ihalesi yönetmelik değişikliğinde, Maliye Bakanlığı yönetmeliğinde, herhangi bir tüzel kişiye veya iktisadi devlet teşekkülüne verilecek şans oyunları lisansı için tanımlanan 10 yıllık süre genişletilerek ibarenin, "Lisans süresi, Bakanlar Kurulu kararında yer alan süredir" şeklinde değiştirildiği bildirildi. Bu değişiklik ile birlikte, şans oyunları özelleştirmesi için en kısa sürede ihaleye çıkılması bekleniyor. Yayımlanan yönetmelikte "ortak girişim grubu" tanımı da değiştirildi. Buna göre bir ortak girişim grubunun şans oyunları ihalelerine katılabilmesi için, grubun oluşumunda en az bir tüzel kişinin olması yeterli olacak. Ayrıca Resmi Gazete'de lisans sahibinin her takvim yılı için elde ettiği hasılattan en fazla yüzde 17, diğer gelirler üzerinden ise yüzde 20 oranında pay almasına yönelik hüküm değişikliği de bildirildi. Bu değişiklik ile lisans sahibi elde ettiği hasılattan ve diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden, Bakanlar Kurulu'nun lisans süresi için belirlediği oranlarda pay alacak. Yeni ihale süreci için esaslar Eylül 2012'de Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) Kasım 2012'de aldığı kararla çalışmalara başlanmıştı. Nisan'da yayımlanan danışmanlık sözleşmesi ilanında, Milli Piyango İdaresi'ne ait Piyango, Hemen-Kazan, Şans Topu, 10 Numara, Süper Loto, Sayısal Loto oyunları ve benzer şans oyunları lisansının 10 yıl süreyle bir bütün olarak ön ödemeli hasılat paylaşımı (lisans verilmesi) yöntemiyle özelleştirilmesine yönelik olarak ihale için danışmanlık alınacağı belirtilmişti. Milli Piyango için Mayıs 2009'da yapılan ilk özelleştirme ihalesi, tekliflerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) belirlediği 1.622 milyar dolarlık başlangıç tutarının üstüne çıkmaması sebebiyle iptal edilmişti.
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...