Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınırda bir haftada yaklaşık 4 bin kişi yakalandı

/ Kaynak: CHA
Sınırda bir haftada yaklaşık 4 bin kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, bir hafta içerisinde kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen 3 bin 771 kişi yakalandı

Yakalanan kişilerle birlikte çok sayıda kaçak malzeme, akaryakıt, silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden sınırdaki kaçak girişlerle ilgili bilgiyi paylaştı. Açıklamaya göre 18-24 Ekim tarihleri arasını kapsayan bir haftalık zaman diliminde kaçak yollarla yurda sokulmak istenen 3 bin 771 kişi yakalandı. Kaçak yollarla Türkiye'ye girmeye çalıştıkları sırada yakalananların büyük bölümü Suriyelilerden oluşuyor. Suriye sınırından yurda girmek istedikleri sırada yakalananların sayısının 3 bin 342 kişi olduğu belirtilirken, İran sınırında yakalananların sayısı 3, Yunanistan sınırında yakalananların sayısı 257, Bulgaristan sınırında 167 ve Gürcistan sınırında ise 2 kişinin yakalandığı bildirildi. Sınır güvenliği kapsamında yapılan faaliyetler kapsamında çok sayıda kaçak malzeme, silah ve uyuşturucunun da yakalandığı belirtildi. Suriye sınırında bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 750 piyade tüfeği mermisi, 750 av tüfeği fişeği, 107 kilogram uyuşturucu, 9 bin 539 karton sigara, 49 bin 892 litre akaryakıt, 5 yük hayvanı, 13 cep telefonu, 7 muhtelif elektronik eşya, 14 muhtelif motorlu araç, 40 muhtelif araç parçası, 4 bin 670 kilogram muhtelif gıda maddesi ve bin 450 muhtelif giyim eşyası; İran sınırında bin 549 karton sigara ve 4 yük hayvan; Irak sınırında 50 karton sigara ele geçirildi. Açıklamada KKK Hudut Birlikleri tarafından ele geçirilen malzemeler, kolluk kuvvetlerine teslim edildiği bildirildi.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...