Evrenin en zengin gezegen sistemlerinden biri keşfedildi

/ Kaynak: AA
Evrenin en zengin gezegen sistemlerinden biri keşfedildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Astronomlar, en zengin gezegen sistemlerinden birini daha keşfettiklerini açıkladı.

Evrenin uzak köşelerini araştıran iki farklı araştırma grubu, Dünya'dan 2 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki "KIC 11442793" adlı cüce yıldızın yörüngesinde yedinci bir gezegen buldu. Çeşitli Avrupa ülkelerinden astronomların "Astrophysical Journal"
dergisinde yayımladıkları çalışma, Dünya'nın 2,8 katı büyüklüğündeki gezegenin cüce yıldızın çevresindeki dönüşünü 125 günde tamamladığını ortaya çıkardı. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzak yıldızların yörüngesindeki Dünya'ya benzer gezegenleri bulmak için uzaya gönderdiği Kepler teleskobundan gelen verileri Gezegen Avcıları internet sitesi aracılığıyla değerlendiren gönüllü araştırmacılar ise gezegen sisteminin Dünya'nın içinde yer aldığı Güneş Sistemi'ne benzediğini ancak Güneş Sistemi'nden farklı olarak gezegenlerin KIC 11442793 yıldızına çok daha yakın yörüngelerde bulunduğunu belirledi. Daha önce de HD 10180 ve GJ 887C yıldızlarının da yörüngelerinde yedişer gezegen bulunduğu keşfedilmişti.
TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...