Gürsel Tekin aday olacağı tarihi açıkladı

/ Kaynak: AA
Gürsel Tekin aday olacağı tarihi açıkladı

Politika Haberleri  / AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı aday adaylığı için 9 Kasım'da başvuru yapacağını belirtti

Başiskele ilçesindeki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle kahvaltıda bir araya gelen Gürsel Tekin, dernek başkanlarının sorun ve taleplerini dinledi. Tekin, burada yaptığı konuşmada, geçen gün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'da, önümüzdeki günlerde AVM yasasının çıkaracaklarını söylediğini aktararak, "Şimdi sayın Arınç; elinizi vicdanınıza koyun, bugün mübarek cuma günü, ne olursunuz milletin gözünün içine bakarak yalan söylemeyin. Bu saatten sonra çıkaracağınız AVM yasasının hiçbir anlam ifade etmeyeceğini hepimizin bilmesi gerekiyor. Bu kadar dar bir coğrafyada Kocaeli'de sayısız AVM var" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazetelerin İstanbul'daki trafik sorununu manşetlere taşıması üzerine, "İstanbul'da trafik sorunu yok, medya sorunu var" açıklamasında bulunduğunu belirten Tekin, "İstanbul'da medya sorunu yok sayın Başbakanım. İstanbul'da beton lobisi ve imar çetesi sorunu var" diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tekin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayısınız. Görevinizden istifa edecek misiniz?" şeklindeki bir soruya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunda görevinden istifa edeceğini söyledi.
Şu an aday adayı olduğunu anlatan Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın takdiri neyse onu göreceğiz" dedi.
"CHP'de ön seçimler yapılacağı ve CHP'liler arasında eski-yeni tartışması olduğu" iddialarına ilişkin görüşü sorulan Tekin, CHP olarak siyasi partiler yasasının değiştirilmesine güçlerinin yetmediğini ifade etti.
- "Çekişmeleri bir kavga gibi görmeyni"
Tekin, bütün girişimlere rağmen demokrasi inşa etme imkanı yakalayamadıklarını savunarak, şunları kaydetti:
"Yani siyasi partilerde demokrasi ve demokrasinin önündeki bütün engellerin kaldırılması için çaba sarfettik, olmadı. Buna rağmen CHP kendi içinde bir ön seçim uyguluyor. Bu, bütün siyasi partilere örnek olması gerekiyor. Çekişmeleri bir kavga gibi görmeyin. Çekişmeler aynı zamanda bir zenginliktir. Demokrasinin bir gereğidir ama herkes bizden AK Parti'lileşmemizi bekliyorsa, biz AK Parti'lileşmeyeceğiz. Bu ön seçimi az görüyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah bizim iktidarımızda, sadece dar alanda değil, aynı zamanda geniş alanda muhtar seçer gibi milletvekili, belediye başkanı seçiminin oluşmasını sağlayacağız. Yenisi de bizimdir, eskisi de bizimdir."
- "Şimdi yandaş kamu yoklamaları şirketleri var"
Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 5 Kasım'da aday adaylığını açıklamasının beklendiği, kendisinin İstanbul'da bir anket yaptırıp yaptırmadığı sorusuna, anket çalışmasına partinin karar vereceğini anlatarak, şu anda böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.
Önümüzdeki günlerde bağımsız kamu yoklamaları şirketi buldukları takdirde, anket yaptırmayı düşündüklerini dile getiren Tekin, "Altını çizerek söylüyorum. Bağımsız. Yani kamuda iş yapmayan, kamudan nemalanmayan, bakanlıklardan, belediyelerden nemalanmayan kamu yoklaması şirketleriyle elbette yapacağız. Bir yandaş medya vardı, şimdi yandaş kamu yoklamaları şirketleri var. Onları izlerken, siyaseten utanıyorum. Herşeyi tarif ediyorlar" şeklinde konuştu.
- "Sayın Sarıgül'e soracaksınız"
Sarıgül'ün adaylığına ilişkin, "Ne zaman aday olup olmayacağını Sayın Sarıgül'e soracaksınız" diyen Tekin, "Biz aslında ayın 3'ü diye planlamıştık ama bu tarihte Alevi derneklerinin mitingi olacak. Aynı gün de bizim parti meclisimiz olduğu için ayın 9'unda kent mağdurlarıyla beraber inşallah İstanbul halkının karşısına çıkacağız" ifadesini kullandı.
Tekin, "Mustafa Sarıgül'le ilgili belirsizliğin devam etmesini ve tartışmaların uzamasını neye bağlıyorsunuz" şeklindeki soruya, "Siz olanla meşgul olun, olmayanla niye meşgul oluyorsunuz. Bakın işte biz ortadayız" karşılığını verdi.
"Devletimizin kurumlarına gelebilecek saldırıya kendimizi siper ederiz"
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili dış basında çıkan haberle ilgili görüşü sorulan Tekin, eskiden devletin kurumlarının olduğunu, şu anda ise o kurumların AK Parti'nin kurumları haline geldiğini savundı.
"Şimdi AK Parti'nin kurumları olduğu için ne diyeceğimizi doğrusu şaşırıyoruz" ifadesini kullanan Tekin, şöyle devam etti:
"Bunlar çok önemli kurumlar. MİT, emniyet, yargı, cumhuriyetin en önemli kurumları. En azından siyasi nezaket içerisinde bu olup bitenlerle ilgili ana muhalefete bilgi verilmesi gerektiği inancı içindeyiz. Muhalefet yetkilisi olarak niye gazetelerden okuyayım. Ben bu süreçle ilgili ne diyeceğim. Hiçbir bilgim olmadığı halde ne diyeceğim, nasıl bir yorum yapacağım. Eskiden en ufak sorunda, içeride ve dışarıda oluşacak meselelerde kesinlikle parlamentoda sadece ana muhalefete değil, bütün siyasi partilerle bilgi paylaşılırdı. Doğrusu bilgimiz yok ama elbette devletimizin kurumlarına dışarıdan gelebilecek her türlü saldırıya da kendimizi siper ederiz."
"ODTÜ'deki yol tartışması"
ODTÜ''deki yol çalışması konusuna da değinen Tekin, yasal olan bir şeyi gece yarısı yapmanın bir "eşkiyalık sistemi" olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:
"Gerçekten birşey yasalsa, yasal bir zemine oturmuşsa gece yarısı TOMA'larla, polislerle niye giriyorsunuz? Devlet yasa dışı bir iş yapar mı? Mesai saati ne zaman başlar. Sabah 8, akşam 8. Sabaha 8'de gelir işinizi yaparsınız. Hayır, çetelerle oraya giriyorsanız, devlet de olsanız çetesiniz demektir. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Bir orman, bir ağaç nasıl yetişiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Yani bu kenti yönetenler, Ankara'yı, İstanbul'u yönetenler acaba hiç Bulgaristan'ın ötesine geçmiyorlar mı? Kendilerinin yönettikleri kentlere baktıklarında utanmıyorlar mı? Bu utanç tablosundan kurtulacağız."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...