Erdoğan, 'Kaçakları yakalayıp hemen askere teslim etmek lazım'

Erdoğan, 'Kaçakları yakalayıp hemen askere teslim etmek lazım'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Bakanlıklarımızın çalışma yaparak bu kaçak durumda olanları yakalayıp hemen askerliğe teslim etmek lazım' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın nbsp;konuşmasından satır başları: Orta Asya'ya git orada AK Parti'yi görürsün. Ortadoğu'ya git orada AK Parti'yi görürsün. Batı'ya git orada da AK Parti'yi görürsün. Askerlik süresiyle ilgili düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Şüphesiz ki TSK'nın bilgilerine düşüncelerine, celp denen olayın ne kadar ihtiyaç var bunlar bakanlığımızdan istenir. Bakanlığımız buna göre celpleri yapar. Bize teklifleri gelmiştir. Biz olayı 1 Ocak olarak değerlendirdik. Biz bunu bütçe yılıyla orantılı olsun diye düzenledik. 15 aydan 12 aya indirmiş oluyoruz. Bu düzenleme sadece uzun dönem askerlik yapan er ve erbaşlarımızı kapsıyor. Kısa dönem askerlikte bir değişiklik yapmıyoruz. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Ama bu arada bir şey daha var. Bakaya kalmış 600 bin civarında, o ifadeyi kullanmak istemiyorum ama uygulamaları kaçak durumunda olanlardır. Burada da bakanlıklarımızın çalışma yaparak bu kaçak durumda olanları nbsp;yakalayıp hemen askerliğe nbsp;teslim etmek lazım. Salı günü çok önemli bir yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlayacağız. Özellikle Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz şehitleri rahmetle anıyorum.
Erdoğan: "Cumhuriyetin tapusu 76 nbsp;milyonun üzerine kayıtlıdır. Herkes, her vatandaş, eşit derecede bu Cumhuriyetin nbsp;sahibidir, tapusunda söz hakkına sahiptir." "Hiçbir siyasi parti, 'Cumhuriyeti ben kurdum' bahanesine sığınarak, millete dayatmalarda bulunma hakkına sahip değildir. Zira bu ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmemiş, bu milletin bağrından çıkmıştır. Hiç kimse millete aptal, koyun, gayri mümeyyiz deme hakkına ve haddine sahip değildir. Zira bu millet uzaydan gelmemiş, burada doğmuş, bu Cumhuriyeti de bu millet kurmuştur." "Cumhuriyet'i asıl yıpratanlar sanal düşman oluşturan anlayıştı, Cumhuriyet'e asıl zarar veren anlayış otoriter siyaset anlayışıdır. Cumhuriyet, cumhuriyet düşmanı olarak lanse edilenlerden değil, bizzat kendisini yegane cumhuriyetçi olarak ilan eden elitlerden en büyük yaraları almıştır." "Yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunmaz. Cumhura ve Cumhuriyet'e hizmet ederek cumhuriyetçi olunur, diyorum. Niye rahatsız oluyorsunuz." "Yol vergisi, CHP'nin bu millete en ağır zulümlerden birisidir. Bu zulmü kaldıran Demokrat Parti olmuştur. Bunlar yol yapacağız diye insanlara kıydılar ve yol yapmadılar. Şimdi çıkmışlar milletvekilleriyle, milletvekili kisvesi altındaki militanlarıyla bizim yol inşaatlarımızda dozerlerin önüne geçiyor, ellerine taş alıp iş makinelerine, polislere saldırıyor. İşte onların zihniyeti bu. 'Yol yapmak için ağaç taşıyamazsınız' derler ama yol yapmak için insana kıymayı normal, meşru görürler." "Bizi diktatörlükle suçlayanlara, vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. Buyursunlar 30 Mart'ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler." "Çözüm sürecini sonlandırma gayreti içinde olanlara sesleniyorum: Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir, her attığımız adım bu devamın bir eseridir." "AK Parti Hükümetleri döneminde Cumhuriyetimiz, cumhurla daha bir muhabbetle kuçaklaşırken, demokrasimiz güç kazanırken, devlet ile millet daha bir kaynaştı, daha bir yakınlaştı. Kendilerini cumhuriyetin yegane sahibi zanneden, diğer herkesi dışlayan, farklı olanı asimile etmeye çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...