Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastaneler arası kadro satışına bakan el koydu

Hastaneler arası kadro satışına bakan el koydu

SAĞLIK Haberleri

Özel hastaneler arasındaki "kadro satışı"nın 1 Ocak'ta sona ermesine yönelik düzenlemeyle ilgili sektörden gelen eleştirilere Sağlık Bakanlığı yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, geçmişte "taksi plakası gibi doktor kadrosu satın alınıyor" eleştirileri yapıldığını anımsatarak, düzenlemeyle buna son verildiğini, oluşan "sanal piyasa"nın kaldırılmasının amaçlandığını bildirdi. Şencan, ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle özel hastaneler arasında uzman değişimi ve ruhsat devrinin 31 Aralık'tan sonra mümkün olamayacağını öngören düzenlemeyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi. Sağlık Bakanlığınca ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması için yaklaşık 5 yıldır planlama uygulandığını anımsatan Şencan, bu sistemle özel sektöre ihtiyaç duyulan yerler için ruhsat, mevcutlar için de yeni kadro açılmasına izin verildiğini söyledi. Yaklaşık 2 yıl önce de küçük ölçekli kurumların bir araya gelerek daha sağlıklı bir yapı oluşturmaları için düzenleme yapıldığını anlatan Şencan, ruhsat alıp faaliyete geçemeyen ya da faaliyete geçmesine rağmen ekonomik sıkıntı içindeki merkezlerin ruhsatlarının ve sahip oldukları uzman kadroların devrine imkan tanındığını belirtti.
Bu süreçte ruhsat ve kadro devri için "hava parası" alındığı ve bir piyasa oluştuğuna ilişkin kamuoyuna da eleştiriler yansıdığına dikkati çeken Şencan, "Geçmişte 'taksi plakası gibi doktor kadrosu satın alınıyor' diye eleştiri yapılıyordu, şimdi buna son veriyoruz" dedi. Bunun için özel sektöre 6 aylık süre tanındığını kaydeden Şencan, şu bilgileri aktardı:
"Özel sektörden gelen, kadro ve ruhsat devri konusunda oluşan bu piyasayla ilgili eleştirileri dikkate alarak Sayın Bakanımızın talimatıyla böyle bir düzenlemeye gidildi. Kadro ve ruhsat devri konusunda oluşan sanal piyasayı kaldırmak amacındayız. Bu düzenlemeyle yüksek paralar karşılığında kadro ve ruhsat devri yapılmasının önüne geçmiş olacağız."
"Kadro tahsisi yapıyoruz"
Şencan, özel sektörden gelen "Bakanlığın yeni kadro tahsisi yapmadığı" eleştirilerinin anımsatılması üzerine, gelen taleplerin bakanlıkça değerlendirildiğini ifade ederek, "Özel sektörden gelen talep doğrultusunda zaman zaman yeni kadro tahsisi yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Nitekim kurban bayramı öncesi 300'ün üzerinde kadro tahsisi yaptık " diye konuştu.
Düzenleme ne getiriyor?
Temmuzda yapılan yönetmelik değişikliği, özel hastanelerin bu yıl sonuna kadar uzman kadroları ile planlama kapsamındaki merkezleri başka özel hastaneye devredebilme veya özel hastanelerin kendi aralarında karşılıklı olarak uzmanlık dalı değişimi yapabilmesine olanak sağlıyor.
Düzenlemeye göre, 31 Aralık'tan sonra planlama kapsamındaki merkezlerin devri, kadro devri ve değişimi yapılamayacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...