Irak ordusunun elbiseleri Bingöl'de dikilecek

/ Kaynak: AA
Irak ordusunun elbiseleri Bingöl'de dikilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Bingöl'de bulunan Binler Tekstil firması ile Irak ordusu arasında yapılan sözleşmeye göre, Irak askeri üniformalarının Bingöl'de dikileceği bildirildi

Binler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusundan bir heyetin Bingöl'e gelerek tekstil fabrikasında incelemelerde bulunduğunu, yapılan incelemeler sonunda heyetin olumlu bir şekilde Bingöl'den ayrıldıklarını söyledi. Kurban Bayramı öncesi Irak'a davet edildiğini belirten Bingöl, Irak'ta yaptıkları ikili görüşmelerin ardından merkezi Irak ordusunun üniformalarını üretmek üzere sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Üretim için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Bingöl, ilk olarak sınır muhafızlarının kıyafetlerini üreteceklerini ifade ederek, şöyle dedi: "Iraklı yetkililerle yaptığımız sözleşmeye göre ilk etapta Irak Sınır Muhafızları Komutanlığına bağlı birliklerin kamuflaj ve haki üniformalarını üreteceğiz. Irak ordusu için gönderdiğimiz numuneler komisyondan tam not aldı. İnşallah bir hafta içinde üretime başlayacağız. Daha büyük tesis yapmak için girişimlerde bulunduk ancak henüz uygun arsa bulunamadı. Bingöl'ün kalkınmasını başka yerde aramaya gerek yok. Tekstil bu kalkınmayı ve dinamizmi sağlayabilir." Yatırımcı olarak yeterli destek göremediklerinden yakınan ve kentteki tesislerde fiziki yetersizlikler nedeniyle aldıkları işleri çevre illerde karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Bingöl, "Yer olmadığı için aldığımız işleri Elazığ, Malatya, Muş, Bitlis, Nusaybin, Midyat ve Sinop gibi illere yaptırıyoruz" diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...